Rosetit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rosetit resepti

Rosetit

timer-icon30 min
Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta
Herkulliset rosetit valmistuvat vain muutamasta aineksesta. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

Ainekset

1 kpl
Kananmuna
1 tl
Sokeria
1 dl
Maitoa
1 dl
Vehnäjauhoja

kypsentämiseen:

Rypsiöljyä

pinnalle:

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

1 kpl
Kananmuna
1 tl
Sokeria
1 dl
Maitoa
1 dl
Vehnäjauhoja
2

Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan. Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa. Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma. Varaa padan viereen talouspaperilla vuorattu lautanen. Kuumenna rosettirauta hyvin kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastelemasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa.

Rypsiöljyä
3

Upota rauta öljyyn ja nosta ylös, kun rosetti on vaaleanruskea. Irrota rosetti raudasta lauataselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

Tomusokeria
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.3.2006
Muokattu: 16.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.