Rosetit

Arvostele resepti
14 Kappaletta

30 min

Herkulliset rosetit valmistuvat vain muutamasta aineksesta. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplkananmuna
1 tlsokeria
1 dlmaitoa
1 dlvehnäjauhoja

Kypsentämiseen:

rypsiöljyä

Pinnalle:

tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 tlsokeria
    1 dlmaitoa
    1 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan. Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa. Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma. Varaa padan viereen talouspaperilla vuorattu lautanen. Kuumenna rosettirauta hyvin kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastelemasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä
  3. 3

    Upota rauta öljyyn ja nosta ylös, kun rosetti on vaaleanruskea. Irrota rosetti raudasta lauataselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025