Rosetit
30 min

Nappaa talteen!
Herkulliset rosetit valmistuvat vain muutamasta aineksesta. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | sokeria |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| Kypsentämiseen: | |
|---|---|
| rypsiöljyä | |
| Pinnalle: | |
| tomusokeria | |
- 1.
Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- 2.
Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan. Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa. Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma. Varaa padan viereen talouspaperilla vuorattu lautanen. Kuumenna rosettirauta hyvin kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastelemasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa.
- 3.
Upota rauta öljyyn ja nosta ylös, kun rosetti on vaaleanruskea. Irrota rosetti raudasta lauataselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.
Rosetit
Herkulliset rosetit valmistuvat vain muutamasta aineksesta. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | sokeria |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
Kypsentämiseen: | |
| rypsiöljyä | |
Pinnalle: | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 tl sokeria 1 dl maitoa 1 dl vehnäjauhoja - 2
Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan. Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa. Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma. Varaa padan viereen talouspaperilla vuorattu lautanen. Kuumenna rosettirauta hyvin kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastelemasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä - 3
Upota rauta öljyyn ja nosta ylös, kun rosetti on vaaleanruskea. Irrota rosetti raudasta lauataselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty. Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












