Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rosolli ja kastike

Rosolli

timer-icon45 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Perinteinen rosolli on maistuva ja edullinen joulupöydän juuressalaatti. Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjolle omina osioinaan. Punajuurella vaaleanpunaiseksi värjätty kastike täydentää rosollin makua.

Ainekset

3 kpl
porkkanaa
3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
3 - 4 kpl
punajuurta (tai etikkapunajuurta)
2 kpl
maustekurkkua
1 kpl
sipuli
1 kpl
hapan omena (esim. granny smith)
1 tl
suolaa
1 l
vettä

kastike

2 dl
vispikermaa
2 tl
väkiviinaetikkaa
2 tl
punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
ripaus valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese porkkanat, perunat ja punajuuret. Keitä ne erikseen suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi.

3 kpl
porkkanaa
3 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
3 - 4 kpl
punajuurta (tai etikkapunajuurta)
1 l
vettä
1 tl
suolaa
2

Kuori sipuli ja omena. Leikkaa ne ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
sipuli
1 kpl
hapan omena (esim. granny smith)
2 kpl
maustekurkkua
3

Sekoita kasviskuutiot keskenään tai asettele ne tarjoiluastiaan omina ryhminään niin, että kukin aineksista muodostaa raidan.

4

Vaahdota kerma ja mausta se etikalla, punajuurten liemellä, suolalla, sokerilla ja pippurilla.

2 dl
vispikermaa
1/4 tl
sokeria
2 tl
punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä
2 tl
väkiviinaetikkaa
1/4 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
5

Tarjoa rosolli kastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit keittää ja paloitella juurekset jo edellisenä päivänä, mutta yhdistä ne vasta juuri ennen tarjoamista, jotta punajuuri ei ehdi värjätä muita kasviksia.

Miltä maistui?
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 7.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

88

369

5,5 g

3,6 g

7,7 g

5,0 g

1,8 g

1,1 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä,

2 tl punajuurten keitinlientä tai etikkapunajuurten lientä,

ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli