Rosolligalette
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rosollista tutut maut sopivat myös piirakkaan. Leivo jouluisen galeten pohja helposti valmiista piirakkataikinasta ja täytä maustetulla ranskankermalla ja värikkäillä kasviksilla.
| 380 g | (1 pkt) pyöreää suolaista piirakkataikinaa |
| 2 kpl | (200 g) perunaa |
| 1 kpl | (100 g) porkkana |
| 1 kpl | (100 g) punajuuri |
| 1 kpl | (100 g) keltajuuri |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | sinappia |
| ripaus suolaa | |
| 6 kpl | cocktailkurkkua |
| Koristeluun | |
|---|---|
| timjamia | |
- 1.
Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.
- 2.
Pese ja kuori juurekset, ja viipaloi ne ohuiksi 1–2 mm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille pellille. Jos et halua värien sekoittuvan, jätä punajuurten ja muiden juuresten väliin tilaa. Kääntele öljy, suola ja pippuri juureksiin. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- 3.
Poista timjamista paksut varret ja hienonna lehdet ohuine varsineen. Yhdistä etikka, hunaja ja timjami. Valuta seos juureksille, kääntele varoen sekaisin.
- 4.
Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (halkaisija 35 cm). Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, ranskankerma, sinappi ja suola kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle, jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi.
- 5.
Asettele juurekset limittäin ranskankermaseoksen päälle. Taita reunat täytteen päälle. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja asettele pinnalle.
- 6.
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ja reunat ovat saaneet kauniin paistovärin. Koristele tuoreella timjamilla.
Rosollista tutut maut sopivat myös piirakkaan. Leivo jouluisen galeten pohja helposti valmiista piirakkataikinasta ja täytä maustetulla ranskankermalla ja värikkäillä kasviksilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 380 g | (1 pkt) pyöreää suolaista piirakkataikinaa |
| 2 kpl | (200 g) perunaa |
| 1 kpl | (100 g) porkkana |
| 1 kpl | (100 g) punajuuri |
| 1 kpl | (100 g) keltajuuri |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | tuoretta timjamia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | sinappia |
| ripaus suolaa | |
| 6 kpl | cocktailkurkkua |
Koristeluun | |
| timjamia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.
Määrä Ainesosa 380 g (1 pkt) pyöreää suolaista piirakkataikinaa - 2
Pese ja kuori juurekset, ja viipaloi ne ohuiksi 1–2 mm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille pellille. Jos et halua värien sekoittuvan, jätä punajuurten ja muiden juuresten väliin tilaa. Kääntele öljy, suola ja pippuri juureksiin. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl (200 g) perunaa 1 kpl (100 g) porkkana 1 kpl (100 g) keltajuuri 1 kpl (100 g) punajuuri 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Poista timjamista paksut varret ja hienonna lehdet ohuine varsineen. Yhdistä etikka, hunaja ja timjami. Valuta seos juureksille, kääntele varoen sekaisin.
Määrä Ainesosa 1 rkl tuoretta timjamia 1 rkl omenaviinietikkaa 1 rkl juoksevaa hunajaa - 4
Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (halkaisija 35 cm). Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, ranskankerma, sinappi ja suola kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle, jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 tl sinappia ripaus suolaa - 5
Asettele juurekset limittäin ranskankermaseoksen päälle. Taita reunat täytteen päälle. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja asettele pinnalle.
Määrä Ainesosa 6 kpl cocktailkurkkua - 6
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ja reunat ovat saaneet kauniin paistovärin. Koristele tuoreella timjamilla.
Määrä Ainesosa timjamia
Ravintosisältö
292
Energiaa kcal
1222
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,1 g
Hiilihydraatteja
5,1 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
292
Energiaa kcal
1222
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,1 g
Hiilihydraatteja
5,1 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, 6 kpl cocktailkurkkua, timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























