Rosolligalette

arvosana5/5

(4)arviota
8 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Rosollista tutut maut sopivat myös piirakkaan. Leivo jouluisen galeten pohja helposti valmiista piirakkataikinasta ja täytä maustetulla ranskankermalla ja värikkäillä kasviksilla.

Ainekset

MääräAinesosa
380 g(1 pkt) pyöreää suolaista piirakkataikinaa
2 kpl(200 g) perunaa
1 kpl(100 g) porkkana
1 kpl(100 g) punajuuri
1 kpl(100 g) keltajuuri
1 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rkltuoretta timjamia
1 rklomenaviinietikkaa
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 kplpieni punasipuli
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 tlsinappia
ripaus suolaa
6 kplcocktailkurkkua

Koristeluun

timjamia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.

    MääräAinesosa
    380 g(1 pkt) pyöreää suolaista piirakkataikinaa
  2. 2

    Pese ja kuori juurekset, ja viipaloi ne ohuiksi 1–2 mm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille pellille. Jos et halua värien sekoittuvan, jätä punajuurten ja muiden juuresten väliin tilaa. Kääntele öljy, suola ja pippuri juureksiin. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kpl(200 g) perunaa
    1 kpl(100 g) porkkana
    1 kpl(100 g) keltajuuri
    1 kpl(100 g) punajuuri
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Poista timjamista paksut varret ja hienonna lehdet ohuine varsineen. Yhdistä etikka, hunaja ja timjami. Valuta seos juureksille, kääntele varoen sekaisin.

    MääräAinesosa
    1 rkltuoretta timjamia
    1 rklomenaviinietikkaa
    1 rkljuoksevaa hunajaa
  4. 4

    Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (halkaisija 35 cm). Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, ranskankerma, sinappi ja suola kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle, jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni punasipuli
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 tlsinappia
    ripaus suolaa
  5. 5

    Asettele juurekset limittäin ranskankermaseoksen päälle. Taita reunat täytteen päälle. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja asettele pinnalle.

    MääräAinesosa
    6 kplcocktailkurkkua
  6. 6

    Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ja reunat ovat saaneet kauniin paistovärin. Koristele tuoreella timjamilla.

    MääräAinesosa
    timjamia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, 6 kpl cocktailkurkkua, timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä