Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rosolligalette

Rosolligalette

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Rosollista tutut maut sopivat myös piirakkaan. Leivo jouluisen galeten pohja helposti valmiista piirakkataikinasta ja täytä maustetulla ranskankermalla ja värikkäillä kasviksilla.

Ainekset

380 g
(1 pkt) pyöreää suolaista piirakkataikinaa
2 kpl
(200 g) perunaa
1 kpl
(100 g) porkkana
1 kpl
(100 g) punajuuri
1 kpl
(100 g) keltajuuri
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
tuoretta timjamia
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 kpl
pieni punasipuli
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
sinappia
ripaus suolaa
6 kpl
cocktailkurkkua

koristeluun

timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.

380 g
(1 pkt) pyöreää suolaista piirakkataikinaa
2

Pese ja kuori juurekset, ja viipaloi ne ohuiksi 1–2 mm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille pellille. Jos et halua värien sekoittuvan, jätä punajuurten ja muiden juuresten väliin tilaa. Kääntele öljy, suola ja pippuri juureksiin. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2 kpl
(200 g) perunaa
1 kpl
(100 g) porkkana
1 kpl
(100 g) keltajuuri
1 kpl
(100 g) punajuuri
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Poista timjamista paksut varret ja hienonna lehdet ohuine varsineen. Yhdistä etikka, hunaja ja timjami. Valuta seos juureksille, kääntele varoen sekaisin.

1 rkl
tuoretta timjamia
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
4

Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi (halkaisija 35 cm). Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli, ranskankerma, sinappi ja suola kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle, jätä noin 4 cm reunasta tyhjäksi.

1 kpl
pieni punasipuli
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
sinappia
ripaus suolaa
5

Asettele juurekset limittäin ranskankermaseoksen päälle. Taita reunat täytteen päälle. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja asettele pinnalle.

6 kpl
cocktailkurkkua
6

Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ja reunat ovat saaneet kauniin paistovärin. Koristele tuoreella timjamilla.

timjamia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
Muokattu: 21.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

292

1222

16,8 g

8,5 g

29,1 g

5,1 g

3,3 g

4,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

6 kpl cocktailkurkkua,

timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli