Rosollihyytelö - Yhteishyvä

Rosollihyytelö

???
Annokset
8
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 300 g) valmista rosollia
4 kpl
Liivatelehteä
4 dl
Kasvislientä
4 rkl
Säilykepunajuurten lientä

PUNAINEN KERMAVAAHTO:

2 dl
Kuohukermaa
2 tl
Säilykepunajuurten lientä
Sokeria ja rouhittua valkopippuria

Näin teet

1

Sekoita rosolliainekset. Painele rosolli tasaisesti noin 1,5 l rengasmaiseen kakkuvuokaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja sekoita joukkoon punajuuriliemi. Liuota puristetut liivatteet kasviliemeen. Valuta liivateseosta tasaisesti rosollivuokaan niin, että rosolli peittyy. Nosta vuoka hyytymään kylmään yön yli. Vaahdota kerma ja mausta ja värjää se punajuuriliemellä. Kumoa rosolli tarjoiluvadille ja lusikoi kermavaahtoa rosollin keskelle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa