Rosollihyytelö

Arvostele resepti
8 Annosta

15 min

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(à 300 g) valmista rosollia
4 kplliivatelehteä
4 dlkasvislientä
4 rklsäilykepunajuurten lientä

Punainen kermavaahto:

2 dlkuohukermaa
2 tlsäilykepunajuurten lientä
sokeria ja rouhittua valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita rosolliainekset. Painele rosolli tasaisesti noin 1,5 l rengasmaiseen kakkuvuokaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja sekoita joukkoon punajuuriliemi. Liuota puristetut liivatteet kasviliemeen. Valuta liivateseosta tasaisesti rosollivuokaan niin, että rosolli peittyy. Nosta vuoka hyytymään kylmään yön yli. Vaahdota kerma ja mausta ja värjää se punajuuriliemellä. Kumoa rosolli tarjoiluvadille ja lusikoi kermavaahtoa rosollin keskelle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025