Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Röstiperunat

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Röstiperunat kypsyvät päältä rapeiksi ja sisältä meheviksi, kun et hätäile paistamisessa ja käytät mietoa lämpöä. Tarjoa perunarösti lihan, kalan tai grilliruokien lisukkeena. Tai herkuttele sellaisenaan esimerkiksi yrteillä maustetun kermaviilidipin kanssa.

Ainekset

800 g
perunaa (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2 kpl
kevätsipulia
1 kpl
kananmuna
3/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria
margariinia paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Hienonna kuorittu sipuli ja kevätsipulit. Sekoita kasvikset, muna ja mausteet kulhossa.

800 g
perunaa (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2 kpl
kevätsipulia
1 kpl
kananmuna
3/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2

Kuumenna ohukaispannulla hieman rasvaa. Jaa röstiseosta pannun koloihin ja painele tasaisiksi lettusiksi. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes röstit ovat saaneet kauniisti väriä. Testaa perunan kypsyys maistamalla. Jos rösti tuntuu sisältä raa’alta, pidennä paistamisaikaa ja alenna tarvittaessa lämpöä.

3

Sulata pannulla uutta rasvaa ennen seuraavan röstierän paistamista. Jatka näin, kunnes koko massa on paistettu.

Vinkki! Voit kypsentää röstit myös uunissa. Lusikoi massa leivinpaperille pellille ja painele tasaisiksi letuiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes röstit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.1.2006
|
Muokattu: 5.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

155

649

1,5 g

0,3 g

27,3 g

2,0 g

2,3 g

5,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli