Kuori perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Hienonna kuorittu sipuli ja kevätsipulit. Sekoita kasvikset, muna ja mausteet kulhossa.
Kuumenna ohukaispannulla hieman rasvaa. Jaa röstiseosta pannun koloihin ja painele tasaisiksi lettusiksi. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes röstit ovat saaneet kauniisti väriä. Testaa perunan kypsyys maistamalla. Jos rösti tuntuu sisältä raa’alta, pidennä paistamisaikaa ja alenna tarvittaessa lämpöä.
Sulata pannulla uutta rasvaa ennen seuraavan röstierän paistamista. Jatka näin, kunnes koko massa on paistettu.
Vinkki: Voit kypsentää röstit myös uunissa. Lusikoi massa leivinpaperille pellille ja painele tasaisiksi letuiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes röstit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
155
649
1,5 g
0,3 g
27,3 g
2,0 g
2,3 g
5,3 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
margariinia paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli