Röstiperunat

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min

Röstiperunat kypsyvät päältä rapeiksi ja sisältä meheviksi, kun et hätäile paistamisessa ja käytät mietoa lämpöä. Tarjoa perunarösti lihan, kalan tai grilliruokien lisukkeena – kokeile myös sellaisenaan yrttisen kermaviilidipin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gperunaa (jauhoinen lajike)
1 kplsipuli
2 kplkevätsipulia
1 kplkananmuna
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
margariinia paistamiseen

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Hienonna kuorittu sipuli ja kevätsipulit. Sekoita kasvikset, muna ja mausteet kulhossa.

    MääräAinesosa
    800 gperunaa (jauhoinen lajike)
    1 kplsipuli
    2 kplkevätsipulia
    1 kplkananmuna
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  2. 2

    Kuumenna ohukaispannulla hieman rasvaa. Jaa röstiseosta pannun koloihin ja painele tasaisiksi lettusiksi. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes röstit ovat saaneet kauniisti väriä. Testaa perunan kypsyys maistamalla. Jos rösti tuntuu sisältä raa’alta, pidennä paistamisaikaa ja alenna tarvittaessa lämpöä.

  3. 3

    Sulata pannulla uutta rasvaa ennen seuraavan röstierän paistamista. Jatka näin, kunnes koko massa on paistettu.

Vinkki: Voit kypsentää röstit myös uunissa. Lusikoi massa leivinpaperille pellille ja painele tasaisiksi letuiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes röstit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä