Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Röstiperunat

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Röstiperunat kypsyvät päältä rapeiksi ja sisältä meheviksi, kun et hätäile paistamisessa ja käytät mietoa lämpöä. Tarjoa perunarösti lihan, kalan tai grilliruokien lisukkeena – kokeile myös sellaisenaan yrttisen kermaviilidipin kanssa.

Ainekset

800 g
perunaa (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2 kpl
kevätsipulia
1 kpl
kananmuna
3/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria
margariinia paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Hienonna kuorittu sipuli ja kevätsipulit. Sekoita kasvikset, muna ja mausteet kulhossa.

800 g
perunaa (jauhoinen lajike)
1 kpl
sipuli
2 kpl
kevätsipulia
1 kpl
kananmuna
3/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2

Kuumenna ohukaispannulla hieman rasvaa. Jaa röstiseosta pannun koloihin ja painele tasaisiksi lettusiksi. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes röstit ovat saaneet kauniisti väriä. Testaa perunan kypsyys maistamalla. Jos rösti tuntuu sisältä raa’alta, pidennä paistamisaikaa ja alenna tarvittaessa lämpöä.

3

Sulata pannulla uutta rasvaa ennen seuraavan röstierän paistamista. Jatka näin, kunnes koko massa on paistettu.

Vinkki: Voit kypsentää röstit myös uunissa. Lusikoi massa leivinpaperille pellille ja painele tasaisiksi letuiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes röstit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.1.2006
|
Muokattu: 12.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

155

649

1,5 g

0,3 g

27,3 g

2,0 g

2,3 g

5,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli