Röstiperunat
45 min

Nappaa talteen!
Röstiperunat kypsyvät päältä rapeiksi ja sisältä meheviksi, kun et hätäile paistamisessa ja käytät mietoa lämpöä. Tarjoa perunarösti lihan, kalan tai grilliruokien lisukkeena – kokeile myös sellaisenaan yrttisen kermaviilidipin kanssa.
| 800 g | perunaa (jauhoinen lajike) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| margariinia paistamiseen |
- 1.
Kuori perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Hienonna kuorittu sipuli ja kevätsipulit. Sekoita kasvikset, muna ja mausteet kulhossa.
- 2.
Kuumenna ohukaispannulla hieman rasvaa. Jaa röstiseosta pannun koloihin ja painele tasaisiksi lettusiksi. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes röstit ovat saaneet kauniisti väriä. Testaa perunan kypsyys maistamalla. Jos rösti tuntuu sisältä raa’alta, pidennä paistamisaikaa ja alenna tarvittaessa lämpöä.
- 3.
Sulata pannulla uutta rasvaa ennen seuraavan röstierän paistamista. Jatka näin, kunnes koko massa on paistettu.
Röstiperunat
arvosana5/5
45 min
Röstiperunat kypsyvät päältä rapeiksi ja sisältä meheviksi, kun et hätäile paistamisessa ja käytät mietoa lämpöä. Tarjoa perunarösti lihan, kalan tai grilliruokien lisukkeena – kokeile myös sellaisenaan yrttisen kermaviilidipin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | perunaa (jauhoinen lajike) |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| margariinia paistamiseen |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Hienonna kuorittu sipuli ja kevätsipulit. Sekoita kasvikset, muna ja mausteet kulhossa.
Määrä Ainesosa 800 g perunaa (jauhoinen lajike) 1 kpl sipuli 2 kpl kevätsipulia 1 kpl kananmuna 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 2
Kuumenna ohukaispannulla hieman rasvaa. Jaa röstiseosta pannun koloihin ja painele tasaisiksi lettusiksi. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes röstit ovat saaneet kauniisti väriä. Testaa perunan kypsyys maistamalla. Jos rösti tuntuu sisältä raa’alta, pidennä paistamisaikaa ja alenna tarvittaessa lämpöä.
- 3
Sulata pannulla uutta rasvaa ennen seuraavan röstierän paistamista. Jatka näin, kunnes koko massa on paistettu.
Vinkki: Voit kypsentää röstit myös uunissa. Lusikoi massa leivinpaperille pellille ja painele tasaisiksi letuiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes röstit ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
Ravintosisältö
163
Energiaa kcal
684
Energiaa kj
1,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
163
Energiaa kcal
684
Energiaa kj
1,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























