Rouskuva hernetahna

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min

Rouskuva hernetahna on pestoa muistuttava tahna pakasteherneistä ja auringonkukansiemenistä. Maistele rouheaa tahnaa dippikasvisten kanssa tai käytä levitteenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rklauringonkukansiemeniä
200 g(1 ps) pakasteherneitä
1 kplvalkosipulinkynsi
4 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä lautaselle jäähtymään.

    MääräAinesosa
    2 rklauringonkukansiemeniä
  2. 2

    Sulata herneet. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta herneet, valkosipuli ja öljy teho- tai sauvasekoittimella. Lisää siemenet ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    4 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.7.2025
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä