Rouskuva hernetahna
15 min

Nappaa talteen!
Rouskuva hernetahna on pestoa muistuttava tahna pakasteherneistä ja auringonkukansiemenistä. Maistele rouheaa tahnaa dippikasvisten kanssa tai käytä levitteenä.
| 2 rkl | auringonkukansiemeniä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä lautaselle jäähtymään.
- 2.
Sulata herneet. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta herneet, valkosipuli ja öljy teho- tai sauvasekoittimella. Lisää siemenet ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Rouskuva hernetahna on pestoa muistuttava tahna pakasteherneistä ja auringonkukansiemenistä. Maistele rouheaa tahnaa dippikasvisten kanssa tai käytä levitteenä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | auringonkukansiemeniä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä lautaselle jäähtymään.
Määrä Ainesosa 2 rkl auringonkukansiemeniä - 2
Sulata herneet. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta herneet, valkosipuli ja öljy teho- tai sauvasekoittimella. Lisää siemenet ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakasteherneitä 1 kpl valkosipulinkynsi 4 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
188
Energiaa kcal
788
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
188
Energiaa kcal
788
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























