Ruissämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruissämpylät

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa

Ainekset

7 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sokeria
6 dl
Ruishiutaleita
8 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Laktoositontamargariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja liota veden joukkoon. Lisää suola, sokeri ja suurin osa jauhoista. Alusta. Lisää margariini ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja leivinpaperin päälle pellille kohoamaan. Jaa kohonnut taikina 16 palaan. Voitele taikinalevyn pinta vedellä ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.0705

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 23.6.2005
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.