Rukiiset juusto-kinkkutikut

Arvostele resepti
10 Kappaletta

30 min

Leivo helppoja suolaisia napostelutikkuja valmiista ruis-perunataikinasta. Kinkulla, juustolla ja timjamilla maustetut tikut sopivat suolaiseksi pikkuherkuksi juhlajuoman kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) ruisperunataikinaa
1 dlcheddarjuustoraastetta
2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
1 kpl(80 g) ilmakuivattua kinkkua

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) ruisperunataikinaa
  2. 2

    Säädä uuni 180 asteeseen. Vaivaa juustoraaste ja hienonnettu timjami sulaneeseen taikinaan. Kauli taikina ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa se veitsellä 10 suikaleeksi (noin 2 x 10 cm) ja rullaa ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Kääri kinkkuviipale tiiviisti kunkin tikun ympärille.

  3. 3

    Laita tikut leivinpaperille pellille ja paista uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa naposteluherkkuna tai esimerkiksi antipastosalaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlcheddarjuustoraastetta
    2 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    1 kpl(80 g) ilmakuivattua kinkkua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Cheddarjuustoraastetta, 2 rkl Tuoretta timjamia hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä