Rukiiset juusto-kinkkutikut - Yhteishyvä

Rukiiset juusto-kinkkutikut

Rukiiset juusto-kinkkutikut
Kappaleita
10
Valmistusaika
30 min
Leivo helppoja suolaisia napostelutikkuja valmiista ruis-perunataikinasta. Kinkulla, juustolla ja timjamilla maustetut tikut sopivat suolaiseksi pikkuherkuksi esimerkiksi glögin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa
1 dl
Cheddarjuustoraastetta
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1 kpl
(80 g) ilmakuivattua kinkkua

Näin teet

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Vaivaa juustoraaste ja hienonnettu timjami sulaneeseen taikinaan. Kauli taikina ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa se veitsellä 10 suikaleeksi (noin 2 x 10 cm) ja rullaa ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Kääri kinkkuviipale tiiviisti kunkin tikun ympärille.

3

Laita tikut leivinpaperille pellille ja paista uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa naposteluherkkuna tai esimerkiksi antipastosalaatin kanssa.

1 dl
Cheddarjuustoraastetta
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
1 kpl
(80 g) ilmakuivattua kinkkua
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 20.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g35 g
Proteiinia1 g6 g
Rasvaa2 g19 g
Kuituja0 g4 g
Energiaa kj141 1414
Energiaa kcal34 338

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Cheddarjuustoraastetta

  • 2 rkl Tuoretta timjamia hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g35 g
Proteiinia1 g6 g
Rasvaa2 g19 g
Kuituja0 g4 g
Energiaa kj141 1414
Energiaa kcal34 338

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Cheddarjuustoraastetta

  • 2 rkl Tuoretta timjamia hienonnettuna

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.