Rukiiset kinkku-juustotoastit

Kokoa ruistoastit jääkaappiin valmiiksi edellisenä iltana. Koululainen voi lämmittää ne mikrossa välipalaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplohutta ruispalaleipää
3 - 4 rklketsuppia
1 kplsuippopaprika
2 kpltomaattia
100 gpalvikinkkua viipaleina
8 kplsulatejuustoviipaletta

Valmistus

  1. 1

    Irrota leipien kannet ja pohjat toisistaan. Voitele leivät ketsupilla.

    MääräAinesosa
    4 kplohutta ruispalaleipää
    3 - 4 rklketsuppia
  2. 2

    Huuhtele kasvikset. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
    1 kplsuippopaprika
  3. 3

    Levitä leipien pohjalle kinkkua, tomaattia ja paprikaa. Laita sulatejuustoviipaleet päälle. Paina kansi paikoilleen. Jos et tarjoa leipiä heti, laita ne jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    100 gpalvikinkkua viipaleina
    2 kpltomaattia
    1 kplsuippopaprika
    8 kplsulatejuustoviipaletta
  4. 4

    Laita kaksi toastia lautaselle. Kuumenna mikrossa täydellä teholla (900 W) 30–60 sekuntia, kunnes juusto sulaa. Valmista samoin loput toastit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä