Runebergintortut

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

60 min

Leivo itse herkulliset runebergintortut. Mausta taikina mantelijauheella ja piparkakkumurskalla. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele makoisaksi vadelmamarmeladilla.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
40 g(4–5 kpl) piparkakkua
150 gmargariinia (huoneenlämpöistä)
1 1/2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

1 dltomusokeria
2 tlvettä
2 dlvadelmamarmeladia

Lisäksi

paperisia muffinivuokia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Murenna piparkakut hienoksi jauheeksi tehosekoittimella tai laita piparit muovipussiin ja hienonna kaulimella tai perunasurvimella.

    MääräAinesosa
    40 g(4–5 kpl) piparkakkua
  2. 2

    Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia (huoneenlämpöistä)
    1 1/2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlmantelijauhetta
    1 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinivuokiin. Paista uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    paperisia muffinivuokia
  5. 5

    Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin vettä pienissä erissä. Valuta jokaiselle tortulle kuorrutusta renkaaksi ja lusikoi keskelle muutama teelusikallinen marmeladia.

    MääräAinesosa
    2 dlvadelmamarmeladia
    2 tlvettä
    1 dltomusokeria

Vinkki: Voit kypsentää tortut myös muffinipellillä, runebergintorttuvuoassa tai voidelluissa, jauhotetuissa uuninkestävissä kahvikupeissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vettä, paperisia muffinivuokia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
17.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä