Runebergintortut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Runebergintortut
Play

Runebergintortut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Leivo itse herkulliset runebergintortut. Mausta taikina mantelijauheella ja piparkakkumurskalla. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele makoisaksi vadelmamarmeladilla.

Ruokavaliot

Ainekset

40 g
(4–5 kpl) piparkakkua
150 g
margariinia (huoneenlämpöistä)
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta

pinnalle

1 dl
Tomusokeria
2 tl
Vettä
2 dl
Vadelmamarmeladia

lisäksi

paperisia muffinivuokia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Murenna piparkakut hienoksi jauheeksi tehosekoittimella tai laita piparit muovipussiin ja hienonna kaulimella tai perunasurvimella.

40 g
(4–5 kpl) piparkakkua
2

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.

150 g
margariinia (huoneenlämpöistä)
1 1/2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
3

Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.

1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
4

Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinivuokiin. Paista uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

paperisia muffinivuokia
5

Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin vettä pienissä erissä. Valuta jokaiselle tortulle kuorrutusta renkaaksi ja lusikoi keskelle muutama teelusikallinen marmeladia.

2 dl
Vadelmamarmeladia
2 tl
Vettä
1 dl
Tomusokeria

Vinkki: Voit kypsentää tortut myös muffinipellillä, runebergintorttuvuoassa tai voidelluissa, jauhotetuissa uuninkestävissä kahvikupeissa.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Juha Salminen
Julkaistu: 22.4.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1206

288

11,5 g

3,1 g

40,0 g

31,0 g

1,5 g

4,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vettä,

paperisia muffinivuokia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli