Runebergintortut - Yhteishyvä

Runebergintortut

Runebergintortut
Annokset
10
Talven maistuva leivonnainen on runebergintorttu, jossa maistuvat jauhetut mantelit ja piparkakkumurska.
Jaa Somessa

Ainekset

TORTUT

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Mantelia jauhettuna
1 dl
Piparkakkuja murennettuna (tai muita pikkuleipiä)
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

KORISTEEKSI

1 dl
Vadelmamarmeladia
1 dl
Tomusokeria
2 tl
Vettä (tai punssia)

Näin teet

Sekoita kuivat aineet ja leivinjauhe keskenään. Pikkuleivät saat murennetuksi monitoimikoneessa tai nuijimalla pipareita muovipussissa esimerkiksi perunasurvimella.
1

Sekoita kuivat aineet ja leivinjauhe keskenään. Pikkuleivät saat murennetuksi monitoimikoneessa tai nuijimalla pipareita muovipussissa esimerkiksi perunasurvimella.

1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelia jauhettuna
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Piparkakkuja murennettuna (tai muita pikkuleipiä)
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
2

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.

150 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
Sekoita joukkoon jauhoseos.
3

Sekoita joukkoon jauhoseos.

Nostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin.
4

Nostele taikinaa kahdella lusikalla vuokiin.

Paina torttuihin kostutetulla sormella syvennys ja pane siihen nokare marmeladia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä jairrota leivonnaiset vuoista (paperimuotteja ei välttämättä tarvitse irrottaa).
5

Paina torttuihin kostutetulla sormella syvennys ja pane siihen nokare marmeladia. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota leivonnaiset vuoista (paperimuotteja ei välttämättä tarvitse irrottaa).

1 dl
Vadelmamarmeladia
2 tl
Vettä (tai punssia)
Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin nestettä hyvin pienissä erissä. Valuta jokaiselle tortulle kuorrutusta renkaaksi ja lusikoi renkaan keskelle teelusikallinen marmeladia.
6

Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin nestettä hyvin pienissä erissä. Valuta jokaiselle tortulle kuorrutusta renkaaksi ja lusikoi renkaan keskelle teelusikallinen marmeladia.

1 dl
Vadelmamarmeladia
1 dl
Tomusokeria
Kuvat
SOK
Julkaistu: 22.4.2010
Muokattu: 2.8.2018
Jaa Somessa