Runebergintortut
60 min

Nappaa talteen!
Leivo itse herkulliset runebergintortut. Mausta taikina mantelijauheella ja piparkakkumurskalla. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele makoisaksi vadelmamarmeladilla.
| 40 g | (4–5 kpl) piparkakkua |
| 150 g | margariinia (huoneenlämpöistä) |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vettä |
| 2 dl | vadelmamarmeladia |
| Lisäksi | |
| paperisia muffinivuokia | |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Murenna piparkakut hienoksi jauheeksi tehosekoittimella tai laita piparit muovipussiin ja hienonna kaulimella tai perunasurvimella.
- 2.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
- 3.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.
- 4.
Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinivuokiin. Paista uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 5.
Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin vettä pienissä erissä. Valuta jokaiselle tortulle kuorrutusta renkaaksi ja lusikoi keskelle muutama teelusikallinen marmeladia.
Leivo itse herkulliset runebergintortut. Mausta taikina mantelijauheella ja piparkakkumurskalla. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele makoisaksi vadelmamarmeladilla.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 40 g | (4–5 kpl) piparkakkua |
| 150 g | margariinia (huoneenlämpöistä) |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Pinnalle | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 2 tl | vettä |
| 2 dl | vadelmamarmeladia |
Lisäksi | |
| paperisia muffinivuokia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Murenna piparkakut hienoksi jauheeksi tehosekoittimella tai laita piparit muovipussiin ja hienonna kaulimella tai perunasurvimella.
Määrä Ainesosa 40 g (4–5 kpl) piparkakkua - 2
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia (huoneenlämpöistä) 1 1/2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa - 3
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl mantelijauhetta 1 tl leivinjauhetta - 4
Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinivuokiin. Paista uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa paperisia muffinivuokia - 5
Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin vettä pienissä erissä. Valuta jokaiselle tortulle kuorrutusta renkaaksi ja lusikoi keskelle muutama teelusikallinen marmeladia.
Määrä Ainesosa 2 dl vadelmamarmeladia 2 tl vettä 1 dl tomusokeria
Vinkki: Voit kypsentää tortut myös muffinipellillä, runebergintorttuvuoassa tai voidelluissa, jauhotetuissa uuninkestävissä kahvikupeissa.
Ravintosisältö
288
Energiaa kcal
1206
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
31,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
288
Energiaa kcal
1206
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,0 g
Hiilihydraatteja
31,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vettä, paperisia muffinivuokia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























