Runebergintortut
Ainekset
Pinnalle
Lisäksi
Valmistus
Säädä uuni 200 asteeseen. Murenna piparkakut hienoksi jauheeksi tehosekoittimella tai laita piparit muovipussiin ja hienonna kaulimella tai perunasurvimella.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Sekoita tasaiseksi.
Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinivuokiin. Paista uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin vettä pienissä erissä. Valuta jokaiselle tortulle kuorrutusta renkaaksi ja lusikoi keskelle muutama teelusikallinen marmeladia.
Vinkki: Voit kypsentää tortut myös muffinipellillä, runebergintorttuvuoassa tai voidelluissa, jauhotetuissa uuninkestävissä kahvikupeissa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
288
1206
11,5 g
3,1 g
40,0 g
31,0 g
1,5 g
4,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vettä,
paperisia muffinivuokia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli