Ruohosipulipihvit ja basilika-tsatsiki | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruohosipulipihvit ja basilika-tsatsiki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruohosipuli ja basilika-tsatsiki tuovat raikkautta jauhelihapihveihin. Paista pihvit grilliparilalla tai grillausalustalla molemmin puolin. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 rkl
Pihvimaustetta (suolatonta)
1 tl
Suolaa

basilika-tsatsiki

1/2 kpl
Kurkkua
2 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
2 rkl
Hienonnettua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi ja valuta siivilässä kuivaksi. Notkista jogurtti kulhossa ja sekoita joukkoon kurkkuraaste ja valkosipuli. Lisää sitruunanmehu ja suola. Anna tekeytyä pihvien teon ajan.

Hienonna ruohosipuli. Sekoita jauhelihan joukkoon ruohosipulisilppu, muna ja mausteet. Muotoile kostein käsin isoiksi litteiksi pihveiksi.

Paista pihvit grilliparilalla tai grillausalustalla molemmin puolin. Sekoita tsatsikiin hienonnettu basilika ja tarjoile pihvien kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.5.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1424

340

27,3 g

12,3 g

2,8 g

2,8 g

0,3 g

21,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku ruohosipulia,

1,5 rkl Pihvimaustetta (suolatonta),

1 tl Suolaa,

Raastettu valkosipulinkynsi,

Suolaa,

2 rkl Hienonnettua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli