Rusina-kanelibagelit - Yhteishyvä

Rusina-kanelibagelit

???
Kappaleita
26
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
3 rkl
Siirappia
3 rkl
Öljyä
2 dl
Sihtiruisjauhoja
1 dl
Rusinoita
1 tl
Kanelia
10 dl
Vehnäjauhoja

KEITTÄMISEEN:

2 l
Vettä
3 rkl
Siirappia

Näin teet

1

Valmista kuten tavalliset bagelit, lisää rusinat ja kaneli jauhojen kanssaLiuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja jauhoja koko ajan sekoittaen. Taikina saa olla pehmeää. Kohota. Jaa taikina 16 palaan ja pyöritä palat "sämpylöiksi". Tee keskelle sormin pyörittämällä reikä. Kiehauta vesi ja siirappi suuressa kattilassa. Pane rinkelit kiehuvaan veteen ja jaa keitä niitä 1-2 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta bagelit pellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai halkaise ja paahda jäähtyneet leivonnaiset. Täytä mieleiselläsi täytteellä tai valmista useampaa täytettä. Tarjoile aamu- tai välipalalla.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa