Rusina-kanelibagelit

Arvostele resepti
26 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä
50 ghiivaa
1 tlsuolaa
3 rklsiirappia
3 rklöljyä
2 dlsihtiruisjauhoja
1 dlrusinoita
1 tlkanelia
10 dlvehnäjauhoja

Keittämiseen:

2 lvettä
3 rklsiirappia

Valmistus

  1. 1

    Valmista kuten tavalliset bagelit, lisää rusinat ja kaneli jauhojen kanssaLiuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja jauhoja koko ajan sekoittaen. Taikina saa olla pehmeää. Kohota. Jaa taikina 16 palaan ja pyöritä palat "sämpylöiksi". Tee keskelle sormin pyörittämällä reikä. Kiehauta vesi ja siirappi suuressa kattilassa. Pane rinkelit kiehuvaan veteen ja jaa keitä niitä 1-2 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta bagelit pellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai halkaise ja paahda jäähtyneet leivonnaiset. Täytä mieleiselläsi täytteellä tai valmista useampaa täytettä. Tarjoile aamu- tai välipalalla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä