Rustica Mare -pizza

Arvostele resepti
4 Kappaletta

Valmista roomalainen herkkupizza kotiuunissa tai pihagrillissä. Viimeistele kylmäsavulohipizza raikkaalla katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

7 dlvehnäjauhoja
3/10 tlkuivahiivaa
1 1/2 tlsuolaa
3 1/2 dlvettä
1 rkloliiviöljyä

Täyte

1 kpl(400 g) tomaattikastiketta
200 gkylmäsavukirjolohiviipaleita
2 kpl(à 125/200 g) mozzarellajuustoa

Katkaraputahna

1 kpl(180 g) katkarapuja
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kpl(à 150 g) ranskankermaa
1 rklmakeaa chilikastiketta
1/2 - 1 tlsrirachakastiketta
1/4 tl(¼ tl) suolaa

Lisäksi

2 kplavokadoa viipaloituna
1/2 kplruukkua rucolaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja kädenlämpöinen vesi muutamassa erässä.

    MääräAinesosa
    7 dlvehnäjauhoja
    3/10 tlkuivahiivaa
    1 1/2 tlsuolaa
    1 rkloliiviöljyä
    3 1/2 dlvettä
  2. 2

    Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia, laita takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.

  3. 3

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Ripottele jauhoja alle ja päälle. Peitä kostealla liinalla. Kohota 2 tuntia.

  4. 4

    Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita tahnan ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kpl(180 g) katkarapuja
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 - 1 tlsrirachakastiketta
    1/2 kpl(à 150 g) ranskankermaa
    1 rklmakeaa chilikastiketta
    1/4 tl(¼ tl) suolaa
  5. 5

    Kuumenna pizzakivi grillissä tai laita kivi uuniritilälle ja säädä uuni 275 asteeseen. Anna kiven kuumeta ½ tuntia.

  6. 6

    Kokoa ja paista pizzat yksi kerrallaan: Painele taikina sormin hieman pizzakiveä pienemmäksi pohjaksi. Aseta pohja kiven päälle grilliin tai ota kivi ritilän kanssa uunista ja aseta pohja kivelle. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ¼ kylmäsavulohiviipaleista. Revi puolikas mozzarella päälle. Kypsennä uunissa noin 10 tai grillissä 5–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) tomaattikastiketta
    200 gkylmäsavukirjolohiviipaleita
    2 kpl(à 125/200 g) mozzarellajuustoa
  7. 7

    Viimeistele valmiit pizzat katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.

    MääräAinesosa
    2 kplavokadoa viipaloituna
    1/2 kplruukkua rucolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,3 tl Kuivahiivaa, 1,5 tl Suolaa, 3,5 dl Vettä, Valkosipulinkynsi, 0,5 - 1 tl Srirachakastiketta, 0,25 tl (¼ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
9.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä