Rustica Mare -pizza

Nappaa talteen!
Valmista roomalainen herkkupizza kotiuunissa tai pihagrillissä. Viimeistele kylmäsavulohipizza raikkaalla katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.
| Pohja | |
|---|---|
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 3/10 tl | kuivahiivaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 3 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| Täyte | |
| 1 kpl | (400 g) tomaattikastiketta |
| 200 g | kylmäsavukirjolohiviipaleita |
| 2 kpl | (à 125/200 g) mozzarellajuustoa |
| Katkaraputahna | |
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | (à 150 g) ranskankermaa |
| 1 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 - 1 tl | srirachakastiketta |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| Lisäksi | |
| 2 kpl | avokadoa viipaloituna |
| 1/2 kpl | ruukkua rucolaa |
- 1.
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja kädenlämpöinen vesi muutamassa erässä.
- 2.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia, laita takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.
- 3.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Ripottele jauhoja alle ja päälle. Peitä kostealla liinalla. Kohota 2 tuntia.
- 4.
Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita tahnan ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
- 5.
Kuumenna pizzakivi grillissä tai laita kivi uuniritilälle ja säädä uuni 275 asteeseen. Anna kiven kuumeta ½ tuntia.
- 6.
Kokoa ja paista pizzat yksi kerrallaan: Painele taikina sormin hieman pizzakiveä pienemmäksi pohjaksi. Aseta pohja kiven päälle grilliin tai ota kivi ritilän kanssa uunista ja aseta pohja kivelle. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ¼ kylmäsavulohiviipaleista. Revi puolikas mozzarella päälle. Kypsennä uunissa noin 10 tai grillissä 5–8 minuuttia.
- 7.
Viimeistele valmiit pizzat katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.
Rustica Mare -pizza
Valmista roomalainen herkkupizza kotiuunissa tai pihagrillissä. Viimeistele kylmäsavulohipizza raikkaalla katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 3/10 tl | kuivahiivaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 3 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Täyte | |
| 1 kpl | (400 g) tomaattikastiketta |
| 200 g | kylmäsavukirjolohiviipaleita |
| 2 kpl | (à 125/200 g) mozzarellajuustoa |
Katkaraputahna | |
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | (à 150 g) ranskankermaa |
| 1 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 - 1 tl | srirachakastiketta |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
Lisäksi | |
| 2 kpl | avokadoa viipaloituna |
| 1/2 kpl | ruukkua rucolaa |
Valmistus
- 1
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja kädenlämpöinen vesi muutamassa erässä.
Määrä Ainesosa 7 dl vehnäjauhoja 3/10 tl kuivahiivaa 1 1/2 tl suolaa 1 rkl oliiviöljyä 3 1/2 dl vettä - 2
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia, laita takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.
- 3
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Ripottele jauhoja alle ja päälle. Peitä kostealla liinalla. Kohota 2 tuntia.
- 4
Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita tahnan ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl (180 g) katkarapuja 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 - 1 tl srirachakastiketta 1/2 kpl (à 150 g) ranskankermaa 1 rkl makeaa chilikastiketta 1/4 tl (¼ tl) suolaa - 5
Kuumenna pizzakivi grillissä tai laita kivi uuniritilälle ja säädä uuni 275 asteeseen. Anna kiven kuumeta ½ tuntia.
- 6
Kokoa ja paista pizzat yksi kerrallaan: Painele taikina sormin hieman pizzakiveä pienemmäksi pohjaksi. Aseta pohja kiven päälle grilliin tai ota kivi ritilän kanssa uunista ja aseta pohja kivelle. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ¼ kylmäsavulohiviipaleista. Revi puolikas mozzarella päälle. Kypsennä uunissa noin 10 tai grillissä 5–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (400 g) tomaattikastiketta 200 g kylmäsavukirjolohiviipaleita 2 kpl (à 125/200 g) mozzarellajuustoa - 7
Viimeistele valmiit pizzat katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.
Määrä Ainesosa 2 kpl avokadoa viipaloituna 1/2 kpl ruukkua rucolaa
Ravintosisältö
709
Energiaa kcal
2970
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
87,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
709
Energiaa kcal
2970
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
87,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,3 tl Kuivahiivaa, 1,5 tl Suolaa, 3,5 dl Vettä, Valkosipulinkynsi, 0,5 - 1 tl Srirachakastiketta, 0,25 tl (¼ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























