Rustica Mare -pizza - Yhteishyvä

Rustica Mare -pizza

???
Kappaleita
4
Valmista roomalainen herkkupizza kotiuunissa tai pihagrillissä. Viimeistele kylmäsavulohipizza raikkaalla katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

7 dl
Vehnäjauhoja
3/10 tl
Kuivahiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
3 1/2 dl
Vettä
1 rkl
Oliiviöljyä

TÄYTE

1 kpl
(400 g) tomaattikastiketta
200 g
Kylmäsavukirjolohiviipaleita
2 kpl
(à 125/200 g) mozzarellajuustoa

KATKARAPUTAHNA

1 kpl
(180 g) katkarapuja
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
1 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/2 - 1 tl
Srirachakastiketta
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

LISÄKSI

2 kpl
Avokadoa viipaloituna
1/2 kpl
Ruukkua rucolaa

Näin teet

1

Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja kädenlämpöinen vesi muutamassa erässä.

7 dl
Vehnäjauhoja
3/10 tl
Kuivahiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Oliiviöljyä
3 1/2 dl
Vettä
2

Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia, laita takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.

3

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Ripottele jauhoja alle ja päälle. Peitä kostealla liinalla. Kohota 2 tuntia.

4

Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita tahnan ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
(180 g) katkarapuja
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 - 1 tl
Srirachakastiketta
1/2 kpl
(à 150 g) ranskankermaa
1 rkl
Makeaa chilikastiketta
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
5

Kuumenna pizzakivi grillissä tai laita kivi uuniritilälle ja säädä uuni 275 asteeseen. Anna kiven kuumeta ½ tuntia.

6

Kokoa ja paista pizzat yksi kerrallaan: Painele taikina sormin hieman pizzakiveä pienemmäksi pohjaksi. Aseta pohja kiven päälle grilliin tai ota kivi ritilän kanssa uunista ja aseta pohja kivelle. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ¼ kylmäsavulohiviipaleista. Revi puolikas mozzarella päälle. Kypsennä uunissa noin 10 tai grillissä 5–8 minuuttia.

1 kpl
(400 g) tomaattikastiketta
200 g
Kylmäsavukirjolohiviipaleita
2 kpl
(à 125/200 g) mozzarellajuustoa
7

Viimeistele valmiit pizzat katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.

2 kpl
Avokadoa viipaloituna
1/2 kpl
Ruukkua rucolaa
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja88 g350 g
Proteiinia23 g93 g
Rasvaa27 g107 g
Kuituja8 g30 g
Energiaa kj2970 11880
Energiaa kcal709 2837

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,3 tl Kuivahiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

  • 3,5 dl Vettä

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 - 1 tl Srirachakastiketta

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja88 g350 g
Proteiinia23 g93 g
Rasvaa27 g107 g
Kuituja8 g30 g
Energiaa kj2970 11880
Energiaa kcal709 2837

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,3 tl Kuivahiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

  • 3,5 dl Vettä

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 - 1 tl Srirachakastiketta

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.