Rustica Mare -pizza
Ainekset
Pohja
Täyte
Katkaraputahna
Lisäksi
Valmistus
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon öljy ja kädenlämpöinen vesi muutamassa erässä.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia, laita takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa neljään osaan ja pyöritä palloiksi. Ripottele jauhoja alle ja päälle. Peitä kostealla liinalla. Kohota 2 tuntia.
Sulata ja valuta katkaravut. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita tahnan ainekset ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kuumenna pizzakivi grillissä tai laita kivi uuniritilälle ja säädä uuni 275 asteeseen. Anna kiven kuumeta ½ tuntia.
Kokoa ja paista pizzat yksi kerrallaan: Painele taikina sormin hieman pizzakiveä pienemmäksi pohjaksi. Aseta pohja kiven päälle grilliin tai ota kivi ritilän kanssa uunista ja aseta pohja kivelle. Levitä päälle tomaattikastiketta ja ¼ kylmäsavulohiviipaleista. Revi puolikas mozzarella päälle. Kypsennä uunissa noin 10 tai grillissä 5–8 minuuttia.
Viimeistele valmiit pizzat katkaraputahnalla, avokadolla ja rucolalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
709
2970
26,8 g
6,8 g
87,5 g
4,3 g
7,5 g
23,3 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,3 tl Kuivahiivaa,
1,5 tl Suolaa,
3,5 dl Vettä,
Valkosipulinkynsi,
0,5 - 1 tl Srirachakastiketta,
0,25 tl (¼ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli