Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rypälefocaccia

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Mehevä gluteeniton peltileipä päällystetään satokauden rypäleillä, rosmariinilla ja juustolla.

Ainekset

1 kpl
(50) hiivaa
5 dl
Vettä
1 rkl
Psylliumia
1 1/2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
25 g
Margariinia
7 dl
Tummaa gluteenitonta jauhoseosta

Päälle

20 kpl
Viinirypälettä
1 dl
Juustoraastetta
2 tl
Kuivattua rosmariinia
2 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva veteen. Lisää psyllium, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.

Säädä uuni 200 asteeseen. Painele kohonneeseen taikinaan puolitetut viinirypäleet. Ripottele päälle juustoraastetta ja rosmariinia. Valuta lopuksi pinnalle öljyä.

Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

172

721

3,1 g

0,3 g

32,5 g

6,8 g

1,1 g

2,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (50) hiivaa,

5 dl Vettä,

1 rkl Psylliumia,

0,5 tl Suolaa,

25 g Margariinia,

1 dl Juustoraastetta,

2 tl Kuivattua rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli