Liuota hiiva veteen. Lisää psyllium, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
Säädä uuni 200 asteeseen. Painele kohonneeseen taikinaan puolitetut viinirypäleet. Ripottele päälle juustoraastetta ja rosmariinia. Valuta lopuksi pinnalle öljyä.
Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
721
172
3,1 g
0,3 g
32,5 g
6,8 g
1,1 g
2,7 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (50) hiivaa,
5 dl Vettä,
1 rkl Psylliumia,
0,5 tl Suolaa,
25 g Margariinia,
1 dl Juustoraastetta,
2 tl Kuivattua rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli