Rypälefocaccia

Nappaa talteen!
Mehevä gluteeniton peltileipä päällystetään satokauden rypäleillä, rosmariinilla ja juustolla.
| 1 kpl | (50) hiivaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 rkl | psylliumia |
| 1 1/2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 25 g | margariinia |
| 7 dl | tummaa gluteenitonta jauhoseosta |
| Päälle | |
|---|---|
| 20 kpl | viinirypälettä |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 2 rkl | öljyä |
- 1.
Liuota hiiva veteen. Lisää psyllium, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
Säädä uuni 200 asteeseen. Painele kohonneeseen taikinaan puolitetut viinirypäleet. Ripottele päälle juustoraastetta ja rosmariinia. Valuta lopuksi pinnalle öljyä.
Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Rypälefocaccia
Mehevä gluteeniton peltileipä päällystetään satokauden rypäleillä, rosmariinilla ja juustolla.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (50) hiivaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 rkl | psylliumia |
| 1 1/2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 25 g | margariinia |
| 7 dl | tummaa gluteenitonta jauhoseosta |
Päälle | |
| 20 kpl | viinirypälettä |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 2 rkl | öljyä |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva veteen. Lisää psyllium, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
Säädä uuni 200 asteeseen. Painele kohonneeseen taikinaan puolitetut viinirypäleet. Ripottele päälle juustoraastetta ja rosmariinia. Valuta lopuksi pinnalle öljyä.
Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
172
Energiaa kcal
721
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
172
Energiaa kcal
721
Energiaa kj
3,1 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (50) hiivaa, 5 dl Vettä, 1 rkl Psylliumia, 0,5 tl Suolaa, 25 g Margariinia, 1 dl Juustoraastetta, 2 tl Kuivattua rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















