Rypälefocaccia

Mehevä gluteeniton peltileipä päällystetään satokauden rypäleillä, rosmariinilla ja juustolla.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(50) hiivaa
5 dlvettä
1 rklpsylliumia
1 1/2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
1 rklsokeria
1/2 tlsuolaa
25 gmargariinia
7 dltummaa gluteenitonta jauhoseosta

Päälle

20 kplviinirypälettä
1 dljuustoraastetta
2 tlkuivattua rosmariinia
2 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva veteen. Lisää psyllium, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

    Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.

    Säädä uuni 200 asteeseen. Painele kohonneeseen taikinaan puolitetut viinirypäleet. Ripottele päälle juustoraastetta ja rosmariinia. Valuta lopuksi pinnalle öljyä.

    Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (50) hiivaa, 5 dl Vettä, 1 rkl Psylliumia, 0,5 tl Suolaa, 25 g Margariinia, 1 dl Juustoraastetta, 2 tl Kuivattua rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä