Rypälefocaccia
Ainekset
Valmistus
Liuota hiiva veteen. Lisää psyllium, kaurahiutaleet, sokeri ja suola. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
Säädä uuni 200 asteeseen. Painele kohonneeseen taikinaan puolitetut viinirypäleet. Ripottele päälle juustoraastetta ja rosmariinia. Valuta lopuksi pinnalle öljyä.
Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
172
721
3,1 g
0,3 g
32,5 g
6,8 g
1,1 g
2,7 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (50) hiivaa,
5 dl Vettä,
1 rkl Psylliumia,
0,5 tl Suolaa,
25 g Margariinia,
1 dl Juustoraastetta,
2 tl Kuivattua rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli