Saaristolaissämpylät
Ainekset
TAIKINA
Näin teet
Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Muotoile palat tangoiksi. Leikkaa paloiksi ja nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 10 minuuttia. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 36 g | 645 g |
Proteiinia | 4 g | 78 g |
Rasvaa | 1 g | 12 g |
Kuituja | 2 g | 42 g |
Energiaa kj | 726 | 13065 |
Energiaa kcal | 173 | 3121 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Suolaa
1 tl Fenkolin siemeniä
1 tl Kuminan siemeniä
1,5 tl Pomeranssinkuorta
2 dl Kaljamaltaita
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 36 g | 645 g |
Proteiinia | 4 g | 78 g |
Rasvaa | 1 g | 12 g |
Kuituja | 2 g | 42 g |
Energiaa kj | 726 | 13065 |
Energiaa kcal | 173 | 3121 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Suolaa
1 tl Fenkolin siemeniä
1 tl Kuminan siemeniä
1,5 tl Pomeranssinkuorta
2 dl Kaljamaltaita