Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Saaristolaissämpylät

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta

Ainekset

Taikina

5 dl
Omenamehua
1 1/2 dl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Fenkolin siemeniä
1 tl
Kuminan siemeniä
1 1/2 tl
Pomeranssinkuorta
2 dl
Kaljamaltaita
7 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa (11 g)
3 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Muotoile palat tangoiksi. Leikkaa paloiksi ja nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 10 minuuttia. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

173

726

0,7 g

0,1 g

35,8 g

12,1 g

2,3 g

4,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

1 tl Fenkolin siemeniä,

1 tl Kuminan siemeniä,

1,5 tl Pomeranssinkuorta,

2 dl Kaljamaltaita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli