Saaristolaissämpylät - Yhteishyvä

Saaristolaissämpylät

???
Kappaleita
18
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

5 dl
Omenamehua
1 1/2 dl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Fenkolin siemeniä
1 tl
Kuminan siemeniä
1 1/2 tl
Pomeranssinkuorta
2 dl
Kaljamaltaita
7 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa (11 g)
3 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja

Näin teet

1

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Muotoile palat tangoiksi. Leikkaa paloiksi ja nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 10 minuuttia. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g645 g
Proteiinia4 g78 g
Rasvaa1 g12 g
Kuituja2 g42 g
Energiaa kj726 13065
Energiaa kcal173 3121

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 tl Suolaa

  • 1 tl Fenkolin siemeniä

  • 1 tl Kuminan siemeniä

  • 1,5 tl Pomeranssinkuorta

  • 2 dl Kaljamaltaita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g645 g
Proteiinia4 g78 g
Rasvaa1 g12 g
Kuituja2 g42 g
Energiaa kj726 13065
Energiaa kcal173 3121

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 tl Suolaa

  • 1 tl Fenkolin siemeniä

  • 1 tl Kuminan siemeniä

  • 1,5 tl Pomeranssinkuorta

  • 2 dl Kaljamaltaita

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.