Saaristolaissämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Saaristolaissämpylät

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta

Ainekset

taikina

5 dl
Omenamehua
1 1/2 dl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Fenkolin siemeniä
1 tl
Kuminan siemeniä
1 1/2 tl
Pomeranssinkuorta
2 dl
Kaljamaltaita
7 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa (11 g)
3 dl
Karkeita täysjyväruisjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Muotoile palat tangoiksi. Leikkaa paloiksi ja nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 10 minuuttia. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

726

173

0,7 g

0,1 g

35,8 g

12,1 g

2,3 g

4,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

1 tl Fenkolin siemeniä,

1 tl Kuminan siemeniä,

1,5 tl Pomeranssinkuorta,

2 dl Kaljamaltaita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli