Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Muotoile palat tangoiksi. Leikkaa paloiksi ja nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 10 minuuttia. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
173
726
0,7 g
0,1 g
35,8 g
12,1 g
2,3 g
4,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Suolaa,
1 tl Fenkolin siemeniä,
1 tl Kuminan siemeniä,
1,5 tl Pomeranssinkuorta,
2 dl Kaljamaltaita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli