Saaristolaissämpylät

Arvostele resepti
18 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

5 dlomenamehua
1 1/2 dlsiirappia
1 1/2 tlsuolaa
1 tlfenkolin siemeniä
1 tlkuminan siemeniä
1 1/2 tlpomeranssinkuorta
2 dlkaljamaltaita
7 dlvehnäjauhoja
1 kplkuivahiivaa (11 g)
3 dlkarkeita täysjyväruisjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat ja ruisjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota lämpimässä noin 45 minuuttia.

    Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan. Muotoile palat tangoiksi. Leikkaa paloiksi ja nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota 10 minuuttia. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 tl Suolaa, 1 tl Fenkolin siemeniä, 1 tl Kuminan siemeniä, 1,5 tl Pomeranssinkuorta, 2 dl Kaljamaltaita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025