Sahramisilakat
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kultaiset silakat saavat hienostuneen maun ja juhlavan värin sahramista. Tarjoa sahramisilakoita esimerkiksi joulun kalapöydässä.
| 600 g | silakkafileitä |
| Etikkaliemi | |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| Sahramikastike | |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 dl | majoneesia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 g | (0,5 ps) sahramia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
- 1.
Valmista etikkaliemi yhdistämällä kaikki ainekset. Lisää silakkafileet ja sekoita hyvin. Anna silakoiden tekeytyä jääkaapissa yön yli. Valuta silakat siivilässä.
- 2.
Valmista sahramikastike. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Sekoita kermaviili, majoneesi, sitruunamehu, suola, sahrami ja hienonnettu tilli. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet kastikkeeseen. Sekoita.
- 3.
Poista silakkafileistä nahka halutessasi. Puolita fileet ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Viimeistele tillillä.
Sahramisilakat
Kultaiset silakat saavat hienostuneen maun ja juhlavan värin sahramista. Tarjoa sahramisilakoita esimerkiksi joulun kalapöydässä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | silakkafileitä |
Etikkaliemi | |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 rkl | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
Sahramikastike | |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 1 dl | majoneesia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 g | (0,5 ps) sahramia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
Valmistus
- 1
Valmista etikkaliemi yhdistämällä kaikki ainekset. Lisää silakkafileet ja sekoita hyvin. Anna silakoiden tekeytyä jääkaapissa yön yli. Valuta silakat siivilässä.
Määrä Ainesosa 1 rkl sokeria 5 dl vettä 1 dl väkiviinaetikkaa 1 rkl suolaa - 2
Valmista sahramikastike. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Sekoita kermaviili, majoneesi, sitruunamehu, suola, sahrami ja hienonnettu tilli. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet kastikkeeseen. Sekoita.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1/4 g (0,5 ps) sahramia 1 tl suolaa 1 dl majoneesia 2 rkl sitruunamehua 1 kpl ruukku tilliä 200 g (1 prk) kermaviiliä - 3
Poista silakkafileistä nahka halutessasi. Puolita fileet ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Viimeistele tillillä.
Määrä Ainesosa 600 g silakkafileitä
Ravintosisältö
238
Energiaa kcal
995
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
—
Kuituja
12,9 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
238
Energiaa kcal
995
Energiaa kj
19,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
—
Kuituja
12,9 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 g (0,5 ps) sahramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























