Sahramisilakat

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Kultaiset silakat saavat hienostuneen maun ja juhlavan värin sahramista. Tarjoa sahramisilakoita esimerkiksi joulun kalapöydässä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä

Etikkaliemi

5 dlvettä
1 dlväkiviinaetikkaa
1 rklsuolaa
1 rklsokeria

Sahramikastike

1 kplruukku tilliä
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 dlmajoneesia
2 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa
1/4 g(0,5 ps) sahramia
2 kplvalkosipulinkynttä

Valmistus

  1. 1

    Valmista etikkaliemi yhdistämällä kaikki ainekset. Lisää silakkafileet ja sekoita hyvin. Anna silakoiden tekeytyä jääkaapissa yön yli. Valuta silakat siivilässä.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria
    5 dlvettä
    1 dlväkiviinaetikkaa
    1 rklsuolaa
  2. 2

    Valmista sahramikastike. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Sekoita kermaviili, majoneesi, sitruunamehu, suola, sahrami ja hienonnettu tilli. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet kastikkeeseen. Sekoita.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/4 g(0,5 ps) sahramia
    1 tlsuolaa
    1 dlmajoneesia
    2 rklsitruunamehua
    1 kplruukku tilliä
    200 g(1 prk) kermaviiliä
  3. 3

    Poista silakkafileistä nahka halutessasi. Puolita fileet ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Viimeistele tillillä.

    MääräAinesosa
    600 gsilakkafileitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 g (0,5 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä