Sahramisilakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sahramisilakat

Sahramisilakat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kultaiset silakat saavat hienostuneen maun ja juhlavan värin sahramista. Tarjoa sahramisilakoita esimerkiksi joulun kalapöydässä.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
silakkafileitä

etikkaliemi

5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
suolaa
1 rkl
sokeria

sahramikastike

1
ruukku tilliä
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 dl
majoneesia
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/4 g
(0,5 ps) sahramia
2 kpl
valkosipulinkynttä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista etikkaliemi yhdistämällä kaikki ainekset. Lisää silakkafileet ja sekoita hyvin. Anna silakoiden tekeytyä jääkaapissa yön yli. Valuta silakat siivilässä.

1 rkl
sokeria
5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
suolaa
2

Valmista sahramikastike. Säästä pari tillinvartta viimeistelyyn ja hienonna loput. Sekoita kermaviili, majoneesi, sitruunamehu, suola, sahrami ja hienonnettu tilli. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet kastikkeeseen. Sekoita.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 g
(0,5 ps) sahramia
1 tl
suolaa
1 dl
majoneesia
2 rkl
sitruunamehua
1
ruukku tilliä
200 g
(1 prk) kermaviiliä
3

Poista silakkafileistä nahka halutessasi. Puolita fileet ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa noin 4 tuntia. Viimeistele tillillä.

600 g
silakkafileitä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 25.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

782

187

13,3 g

4,0 g

3,4 g

3,1 g

12,9 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli