Samettinen artisokkakeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Samettinen artisokkakeitto

Samettinen artisokkasosekeitto
Kappaleita
6
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Jauhoista perunaa
6 dl
Kasvislientä
2 kpl
Artisokansydämiä suolaliemessä (2 prk à 390/240 g)
250 g
(1prk) Mascarponejuustoa
1 tl
Timjamia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

PINNALLE

5 rkl
Hasselpähkinöitä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
4 rkl
Parmesaaniraastetta

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Kuori ja pilko perunat. Lisää ne ja kasvisliemi. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Valuta artisokat. Lisää ne ja juusto joukkoon. Anna kiehahtaa. Soseuta ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoile lisäke keiton kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 28.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g55 g
Proteiinia7 g43 g
Rasvaa21 g124 g
Kuituja3 g17 g
Energiaa kj1075 6451
Energiaa kcal257 1541

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • Pieni valkosipulinkynsi

  • 4 rkl Parmesaaniraastetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g55 g
Proteiinia7 g43 g
Rasvaa21 g124 g
Kuituja3 g17 g
Energiaa kj1075 6451
Energiaa kcal257 1541

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

  • Pieni valkosipulinkynsi

  • 4 rkl Parmesaaniraastetta

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.