Samettinen artisokkakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Samettinen artisokkasosekeitto

Samettinen artisokkakeitto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Jauhoista perunaa
6 dl
Kasvislientä
2 kpl
Artisokansydämiä suolaliemessä (2 prk à 390/240 g)
250 g
(1prk) Mascarponejuustoa
1 tl
Timjamia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

pinnalle

5 rkl
Hasselpähkinöitä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
4 rkl
Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Kuori ja pilko perunat. Lisää ne ja kasvisliemi. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Valuta artisokat. Lisää ne ja juusto joukkoon. Anna kiehahtaa. Soseuta ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoile lisäke keiton kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
Muokattu: 28.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1075

257

20,7 g

9,0 g

9,2 g

4,0 g

2,8 g

7,2 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Pieni valkosipulinkynsi,

4 rkl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli