Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Samettinen artisokkakeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Jauhoista perunaa
6 dl
Kasvislientä
2 kpl
Artisokansydämiä suolaliemessä (2 prk à 390/240 g)
250 g
(1prk) Mascarponejuustoa
1 tl
Timjamia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Pinnalle

5 rkl
Hasselpähkinöitä
1 kpl
Pieni valkosipulinkynsi
4 rkl
Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Kuori ja pilko perunat. Lisää ne ja kasvisliemi. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Valuta artisokat. Lisää ne ja juusto joukkoon. Anna kiehahtaa. Soseuta ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoile lisäke keiton kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

257

1075

20,7 g

9,0 g

9,2 g

4,0 g

2,8 g

7,2 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Pieni valkosipulinkynsi,

4 rkl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli