Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sapakset suomalaisesta kalasta

Sapakset suomalaisesta kalasta

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Kokoa juhliin sormisyötävät ruisnapit kolmella eri kalatäytteellä. Savusärkimoussessa suomalaista järvikalaa ryydittää pikantti piparjuuri. Lohisuupalojen savulohi upotetaan täyteläiseen tilli-limevaahtoon. Raikas graavisiikatartar kruunaa sapaslautasen. Valitse mieleisesi tai valmista kaikki!

Ainekset

20 kpl
ruisnappeja per täyte

Savusärki-piparjuurimousse

150 g
(1 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 kpl
pieni punasipuli
1 rkl
piparjuuritahnaa
1 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lohisuupalat tilli-limevaahdolla

250 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
lime
1/2 kpl
ruukkua tilliä
ripaus suolaa
(tilliä)

Graavisiikatartar

250 g
siikafileetä
10 kpl
valkopippuria
2 tl
karkeaa merisuolaa
2 tl
sokeria
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
2 rkl
sitruunanmehua
2 tl
dijoninsinappia
1 tl
sokeria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
(ruohosipulia)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Savusärki-piparjuurimousse

Valuta kalasäilykkeen öljy. Vaahdota smetana sähkövatkaimella. Kuori ja hienona sipuli. Se-koita piparjuuritahna, sitruunanmehu ja sipuli smetanaan. Lisää kala ja murskaa haarukalla seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi. Levitä tahna ruisnapeille.

150 g
(1 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä
120 g
(1 prk) smetanaa
1 kpl
pieni punasipuli
1 rkl
piparjuuritahnaa
1 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Lohisuupalat tilli-limevaahdolla

Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele lohi. Vaahdota tuorejuusto sähkövatkaimella. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita lohi, limenkuori ja -mehu sekä tilli tuorejuustoon. Mausta suolalla. Levitä vaahto ruisnapeille ja koristele tillillä.

3

Graavisiikatartar

Pyyhi fileet talouspaperilla kuiviksi. Poista ruodot. Rouhi pippurit. Ripottele rouhe, suola ja sokeri fileiden päälle. Nosta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä tiiviisti leivinpape-rilla tai tuorekelmulla ja foliolla. Anna kalan suolautua jääkaapissa noin 8 tuntia tai yön yli.

Pyyhi fileiden päältä pois ylimääräiset mausteet. Poista nahka terävällä veitsellä. Leikkaa ka-la pieniksi kuutioiksi.

Hienonna sipuli. Sekoita tartarin ainekset ja siikakuutiot kulhossa. Levitä ruisnapeille rans-kankermaa ja lusikoi tartaria pinnalle. Koristele ruohosipulilla.

250 g
siikafileetä
10 kpl
valkopippuria
2 tl
karkeaa merisuolaa
2 tl
sokeria
1/2 kpl
ruukkua ruohosipulia
2 rkl
sitruunanmehua
2 tl
dijoninsinappia
1 tl
sokeria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
(ruohosipulia)

Vinkki: Savusärki- ja lohitahnasta voi tehdä myös rennon jaettavan dipin: lusikoi tahna kulhoon ja asettele dippailulusikoiksi siemennäkkäriä tai ruissipsejä.

Huom. ravintosisältö on laskettu savusärki-piparjuurimousselle.

Yhdestä täytteestä saat 20 täytettyä ruisnappia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.10.2022
Muokattu: 13.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

35

145

2,9 g

1,7 g

0,4 g

0,3 g

0,1 g

1,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

20 kpl ruisnappeja per täyte,

250 g (1 pkt) savustettua kirjolohta,

200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa,

1 kpl lime,

0,5 kpl ruukkua tilliä,

ripaus suolaa,

(tilliä),

250 g siikafileetä ,

10 kpl valkopippuria,

2 tl karkeaa merisuolaa,

2 tl sokeria,

0,5 kpl ruukkua ruohosipulia,

2 rkl sitruunanmehua,

2 tl dijoninsinappia,

1 tl sokeria,

150 g (1 prk) ranskankermaa,

(ruohosipulia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli