Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois.
Valmista täyte. Valuta ja laita särkipalat kulhoon ja murskaa haarukalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sitruunanmehu ja hienonnettu basilika. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Vuoraa tuorekelmulla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1 ½ l). Peitä pohja leipäviipaleilla. Levitä päälle ¼ täytteestä. Lisää päälle leipäkerros ja levitä päälle taas ¼ täytteestä. Lisää vielä yksi leipä- ja täytekerros ja aseta päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Säästä jäljelle jäänyt täyte koristeluun.
Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi.
Kumoa kakku tuorekelmun avulla tarjoiluvadille. Poista kelmu. Levitä jäljellä oleva täyte kakun päälle ja reunoille. Koristele kirsikkatomaateilla, basilikanlehdillä, mozzarellalla ja timjamilla. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
202
847
9,6 g
5,2 g
14,7 g
1,5 g
1,6 g
12,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli