Särkivoileipäkakku
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista kalavoileipäkakku vaihteeksi särjestä. Särkisäilykkeestä syntyy mehevä täyte, jonka ansiosta kakkua ei tarvitse kostuttaa. Viimeistele voileipäkakku rennolla koristelulla.
| 350 g | (12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää |
| Täyte | |
|---|---|
| 180 g | (1 prk, 180/275 g) luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä |
| 200 g | (1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | hienonnettua basilikaa |
| suolaa | |
| Koristeluun | |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| 125 g | (1 ps ) minimozzarellapalloja |
| 2 rkl | hienonnettua timjamia |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois.
- 2.
Valmista täyte. Valuta ja laita särkipalat kulhoon ja murskaa haarukalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sitruunanmehu ja hienonnettu basilika. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
- 3.
Vuoraa tuorekelmulla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1 ½ l). Peitä pohja leipäviipaleilla. Levitä päälle ¼ täytteestä. Lisää päälle leipäkerros ja levitä päälle taas ¼ täytteestä. Lisää vielä yksi leipä- ja täytekerros ja aseta päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Säästä jäljelle jäänyt täyte koristeluun.
- 4.
Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi.
- 5.
Kumoa kakku tuorekelmun avulla tarjoiluvadille. Poista kelmu. Levitä jäljellä oleva täyte kakun päälle ja reunoille. Koristele kirsikkatomaateilla, basilikanlehdillä, mozzarellalla ja timjamilla. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.
Särkivoileipäkakku
Valmista kalavoileipäkakku vaihteeksi särjestä. Särkisäilykkeestä syntyy mehevä täyte, jonka ansiosta kakkua ei tarvitse kostuttaa. Viimeistele voileipäkakku rennolla koristelulla.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | (12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää |
Täyte | |
| 180 g | (1 prk, 180/275 g) luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä |
| 200 g | (1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | hienonnettua basilikaa |
| suolaa | |
Koristeluun | |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| 125 g | (1 ps ) minimozzarellapalloja |
| 2 rkl | hienonnettua timjamia |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois.
Määrä Ainesosa 350 g (12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää - 2
Valmista täyte. Valuta ja laita särkipalat kulhoon ja murskaa haarukalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sitruunanmehu ja hienonnettu basilika. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Määrä Ainesosa 3 rkl sitruunanmehua suolaa 180 g (1 prk, 180/275 g) luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä 200 g (1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa 1 dl hienonnettua basilikaa 150 g (1 prk) ranskankermaa - 3
Vuoraa tuorekelmulla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1 ½ l). Peitä pohja leipäviipaleilla. Levitä päälle ¼ täytteestä. Lisää päälle leipäkerros ja levitä päälle taas ¼ täytteestä. Lisää vielä yksi leipä- ja täytekerros ja aseta päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Säästä jäljelle jäänyt täyte koristeluun.
- 4
Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi.
- 5
Kumoa kakku tuorekelmun avulla tarjoiluvadille. Poista kelmu. Levitä jäljellä oleva täyte kakun päälle ja reunoille. Koristele kirsikkatomaateilla, basilikanlehdillä, mozzarellalla ja timjamilla. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 1 dl basilikanlehtiä 125 g (1 ps ) minimozzarellapalloja 2 rkl hienonnettua timjamia rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
195
Energiaa kcal
815
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,7 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
195
Energiaa kcal
815
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,7 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























