Särkivoileipäkakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Särkivoileipäkakku

Särkivoileipäkakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Valmista kalavoileipäkakku vaihteeksi särjestä. Särkisäilykkeestä syntyy mehevä täyte, jonka ansiosta kakkua ei tarvitse kostuttaa. Viimeistele voileipäkakku rennolla koristelulla.

Ruokavaliot

Ainekset

350 g
(12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää

täyte

180 - 275 g
luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä
200 g
(1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
3 rkl
sitruunanmehua
1 dl
hienonnettua basilikaa
suolaa

koristeluun

250 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
basilikanlehtiä
125 g
(1 ps ) minimozzarellapalloja
2 rkl
hienonnettua timjamia
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois.

350 g
(12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää
2

Valmista täyte. Valuta ja laita särkipalat kulhoon ja murskaa haarukalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sitruunanmehu ja hienonnettu basilika. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

3 rkl
sitruunanmehua
suolaa
180 - 275 g
luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä
200 g
(1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 dl
hienonnettua basilikaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
3

Vuoraa tuorekelmulla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1 ½ l). Peitä pohja leipäviipaleilla. Levitä päälle ¼ täytteestä. Lisää päälle leipäkerros ja levitä päälle taas ¼ täytteestä. Lisää vielä yksi leipä- ja täytekerros ja aseta päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Säästä jäljelle jäänyt täyte koristeluun.

4

Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi.

5

Kumoa kakku tuorekelmun avulla tarjoiluvadille. Poista kelmu. Levitä jäljellä oleva täyte kakun päälle ja reunoille. Koristele kirsikkatomaateilla, basilikanlehdillä, mozzarellalla ja timjamilla. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.

250 g
kirsikkatomaatteja
2 rkl
hienonnettua timjamia
125 g
(1 ps ) minimozzarellapalloja
rouhittua mustapippuria
1 dl
basilikanlehtiä
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

847

202

9,6 g

5,2 g

14,7 g

1,5 g

1,6 g

12,8 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli