Särkivoileipäkakku

Arvostele resepti
12 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Valmista kalavoileipäkakku vaihteeksi särjestä. Särkisäilykkeestä syntyy mehevä täyte, jonka ansiosta kakkua ei tarvitse kostuttaa. Viimeistele voileipäkakku rennolla koristelulla.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
350 g(12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää

Täyte

180 g(1 prk, 180/275 g) luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä
200 g(1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa
3 rklsitruunanmehua
1 dlhienonnettua basilikaa
suolaa

Koristeluun

250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 dlbasilikanlehtiä
125 g(1 ps ) minimozzarellapalloja
2 rklhienonnettua timjamia
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois.

    MääräAinesosa
    350 g(12 viipaletta) täysjyväpaahtoleipää
  2. 2

    Valmista täyte. Valuta ja laita särkipalat kulhoon ja murskaa haarukalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sitruunanmehu ja hienonnettu basilika. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

    MääräAinesosa
    3 rklsitruunanmehua
    suolaa
    180 g(1 prk, 180/275 g) luomutomaatti & yrtit -särkisäilykettä
    200 g(1 rs) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
    1 dlhienonnettua basilikaa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
  3. 3

    Vuoraa tuorekelmulla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1 ½ l). Peitä pohja leipäviipaleilla. Levitä päälle ¼ täytteestä. Lisää päälle leipäkerros ja levitä päälle taas ¼ täytteestä. Lisää vielä yksi leipä- ja täytekerros ja aseta päällimmäiseksi kerros leipäviipaleita. Säästä jäljelle jäänyt täyte koristeluun.

  4. 4

    Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi.

  5. 5

    Kumoa kakku tuorekelmun avulla tarjoiluvadille. Poista kelmu. Levitä jäljellä oleva täyte kakun päälle ja reunoille. Koristele kirsikkatomaateilla, basilikanlehdillä, mozzarellalla ja timjamilla. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    1 dlbasilikanlehtiä
    125 g(1 ps ) minimozzarellapalloja
    2 rklhienonnettua timjamia
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
9.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä