Savulohi-punajuuripiirakka

Nappaa talteen!
Suomalaisten suosikkimaut saavat uuden hauskan muodon, kun leivot suolaisen piirakan kranssiksi.
| 1 kpl | (400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste) |
| 2 kpl | keitettyä punajuurta |
| 150 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruuukku tilliä |
| 1 kpl | (150 g) piparjuurituorejuustoa |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä.
- 2.
Säädä uuni 200 asteeseen. Jos käytät neliskulmaista taikinaa, muotoile se ensin palloksi. Kauli taikinasta pyöreä, noin ½ cm:n paksuinen piirakkapohja. Siirrä pohja varovasti leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa piirakkapohjan ulkoreunaan tasaisin välein kahdeksan viiltoa, joiden pituus on noin 5 cm. Leikkaa samoihin kohtiin pohjan keskelle 2–3 cm pitkät viillot.
- 3.
Paloittele kylmäsavulohiviipaleet tarvittaessa hieman pienemmiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna tilli ja säästä siitä osa koristeluun. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
- 4.
Levitä tuorejuusto kranssin pohjalle. Laita punajuuret, sipulit ja kalat kranssin kehälle. Ripota tilli täytteille. Taita taikinan leikatut liepeet täytteiden päälle niin, että piiraasta tulee kranssi. Paista uunissa 20–25 minuuttia.
- 5.
Koristele kranssi tillillä ennen tarjoamista.
Savulohi-punajuuripiirakka
Suomalaisten suosikkimaut saavat uuden hauskan muodon, kun leivot suolaisen piirakan kranssiksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste) |
| 2 kpl | keitettyä punajuurta |
| 150 g | kylmäsavulohta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruuukku tilliä |
| 1 kpl | (150 g) piparjuurituorejuustoa |
Valmistus
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä.
Määrä Ainesosa 1 kpl (400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste) 2 kpl keitettyä punajuurta - 2
Säädä uuni 200 asteeseen. Jos käytät neliskulmaista taikinaa, muotoile se ensin palloksi. Kauli taikinasta pyöreä, noin ½ cm:n paksuinen piirakkapohja. Siirrä pohja varovasti leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa piirakkapohjan ulkoreunaan tasaisin välein kahdeksan viiltoa, joiden pituus on noin 5 cm. Leikkaa samoihin kohtiin pohjan keskelle 2–3 cm pitkät viillot.
- 3
Paloittele kylmäsavulohiviipaleet tarvittaessa hieman pienemmiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna tilli ja säästä siitä osa koristeluun. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 150 g kylmäsavulohta 1 kpl punasipuli 1/2 kpl ruuukku tilliä - 4
Levitä tuorejuusto kranssin pohjalle. Laita punajuuret, sipulit ja kalat kranssin kehälle. Ripota tilli täytteille. Taita taikinan leikatut liepeet täytteiden päälle niin, että piiraasta tulee kranssi. Paista uunissa 20–25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (150 g) piparjuurituorejuustoa - 5
Koristele kranssi tillillä ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruuukku tilliä
Ravintosisältö
100
Energiaa kcal
417
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,1 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
100
Energiaa kcal
417
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,1 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























