Savulohi-punajuuripiirakka

Suomalaisten suosikkimaut saavat uuden hauskan muodon, kun leivot suolaisen piirakan kranssiksi.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste)
2 kplkeitettyä punajuurta
150 gkylmäsavulohta
1 kplpunasipuli
1/2 kplruuukku tilliä
1 kpl(150 g) piparjuurituorejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä.

    MääräAinesosa
    1 kpl(400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste)
    2 kplkeitettyä punajuurta
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Jos käytät neliskulmaista taikinaa, muotoile se ensin palloksi. Kauli taikinasta pyöreä, noin ½ cm:n paksuinen piirakkapohja. Siirrä pohja varovasti leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa piirakkapohjan ulkoreunaan tasaisin välein kahdeksan viiltoa, joiden pituus on noin 5 cm. Leikkaa samoihin kohtiin pohjan keskelle 2–3 cm pitkät viillot.

  3. 3

    Paloittele kylmäsavulohiviipaleet tarvittaessa hieman pienemmiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna tilli ja säästä siitä osa koristeluun. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    150 gkylmäsavulohta
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplruuukku tilliä
  4. 4

    Levitä tuorejuusto kranssin pohjalle. Laita punajuuret, sipulit ja kalat kranssin kehälle. Ripota tilli täytteille. Taita taikinan leikatut liepeet täytteiden päälle niin, että piiraasta tulee kranssi. Paista uunissa 20–25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(150 g) piparjuurituorejuustoa
  5. 5

    Koristele kranssi tillillä ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruuukku tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
13.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä