Savulohi-punajuuripiirakka

Arvostele resepti
8 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Suomalaisten suosikkimaut saavat uuden hauskan muodon, kun leivot suolaisen piirakan kranssiksi. Täytä piirakka kylmäsavulohella, piparjuurituorejuustolla ja punajuurella.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) ruisperunataikinaa
2 kplpunajuurta
150 gkylmäsavulohta
1 kplpunasipuli
1/2 kplruukkua tilliä
140 gpiparjuurituorejuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) ruisperunataikinaa
    2 kplpunajuurta
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta pyöreä, noin ½ cm:n paksuinen piirakkapohja. Siirrä pohja varovasti leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa piirakkapohjan ulkoreunaan tasaisin välein kahdeksan viiltoa, joiden pituus on noin 5 cm. Leikkaa samoihin kohtiin pohjan keskelle 2–3 cm pitkät viillot.

  3. 3

    Paloittele kylmäsavulohiviipaleet tarvittaessa hieman pienemmiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna tilli ja säästä siitä osa koristeluun. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    150 gkylmäsavulohta
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplruukkua tilliä
  4. 4

    Levitä tuorejuusto kranssin pohjalle. Laita punajuuret, sipulit ja kalat kranssin kehälle. Ripota tilli täytteille. Taita taikinan leikatut liepeet täytteiden päälle niin, että piiraasta tulee tähdenmuotoinen kranssi. Paista uunissa 20–25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    140 gpiparjuurituorejuustoa
  5. 5

    Koristele kranssi tillillä ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
13.10.2018
|
Päivitetty: 5.12.2025

Samankaltaisia reseptejä