Savulohi-punajuuripiirakka - Yhteishyvä

Savulohi-punajuuripiirakka

Suomalaisten suosikkimaut saavat uuden hauskan muodon, kun leivot suolaisen piirakan kranssiksi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste)
2 kpl
Keitettyä punajuurta
150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruuukku tilliä
1 kpl
(150 g) piparjuurituorejuustoa

Näin teet

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä.

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste)
2 kpl
Keitettyä punajuurta
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Jos käytät neliskulmaista taikinaa, muotoile se ensin palloksi. Kauli taikinasta pyöreä, noin ½ cm:n paksuinen piirakkapohja. Siirrä pohja varovasti leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa piirakkapohjan ulkoreunaan tasaisin välein kahdeksan viiltoa, joiden pituus on noin 5 cm. Leikkaa samoihin kohtiin pohjan keskelle 2–3 cm pitkät viillot.

3

Paloittele kylmäsavulohiviipaleet tarvittaessa hieman pienemmiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna tilli ja säästä siitä osa koristeluun. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruuukku tilliä
4

Levitä tuorejuusto kranssin pohjalle. Laita punajuuret, sipulit ja kalat kranssin kehälle. Ripota tilli täytteille. Taita taikinan leikatut liepeet täytteiden päälle niin, että piiraasta tulee kranssi. Paista uunissa 20–25 minuuttia.

1 kpl
(150 g) piparjuurituorejuustoa
5

Koristele kranssi tillillä ennen tarjoamista.

1/2 kpl
Ruuukku tilliä
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g47 g
Proteiinia4 g33 g
Rasvaa6 g51 g
Kuituja1 g9 g
Energiaa kj411 3287
Energiaa kcal98 785

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g47 g
Proteiinia4 g33 g
Rasvaa6 g51 g
Kuituja1 g9 g
Energiaa kj411 3287
Energiaa kcal98 785
Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.