Savulohi-punajuuripiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savulohi-punajuuripiirakka
Play

Savulohi-punajuuripiirakka

Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Suomalaisten suosikkimaut saavat uuden hauskan muodon, kun leivot suolaisen piirakan kranssiksi.

Ainekset

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste)
2 kpl
Keitettyä punajuurta
150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruuukku tilliä
1 kpl
(150 g) piparjuurituorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä.

1 kpl
(400 g) ruisperunataikinaa tai piirakkataikinaa (pakaste)
2 kpl
Keitettyä punajuurta
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Jos käytät neliskulmaista taikinaa, muotoile se ensin palloksi. Kauli taikinasta pyöreä, noin ½ cm:n paksuinen piirakkapohja. Siirrä pohja varovasti leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa piirakkapohjan ulkoreunaan tasaisin välein kahdeksan viiltoa, joiden pituus on noin 5 cm. Leikkaa samoihin kohtiin pohjan keskelle 2–3 cm pitkät viillot.

3

Paloittele kylmäsavulohiviipaleet tarvittaessa hieman pienemmiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna tilli ja säästä siitä osa koristeluun. Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruuukku tilliä
4

Levitä tuorejuusto kranssin pohjalle. Laita punajuuret, sipulit ja kalat kranssin kehälle. Ripota tilli täytteille. Taita taikinan leikatut liepeet täytteiden päälle niin, että piiraasta tulee kranssi. Paista uunissa 20–25 minuuttia.

1 kpl
(150 g) piparjuurituorejuustoa
5

Koristele kranssi tillillä ennen tarjoamista.

1/2 kpl
Ruuukku tilliä
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

411

98

6,4 g

2,3 g

5,9 g

1,6 g

1,1 g

4,1 g

0,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli