Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savulohipatee

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

500 g
Savulohta
1 1/2 tl
Suolaa
3 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Perunajauhoja
2 kpl
Keltuaista
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Rouhittua valkopippuria
2 kpl
Valkuaista

Keskelle täytteeksi

3/4 dl
Hienonnettua tilliä
100 g
Kylmäsavulohta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta ruodot, nahka ja rasva. Paloittele lohi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset valkuaisia lukuun ottamatta. Hienonna ainekset tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto lusikalla murekeseokseen.

Vuoraa vuoka leivinpaperisuikaleilla ja nosta puolet massasta pohjalle. Vedä lusikalla keskiosaan syvennys ja ripottele siihen puolet hienonnetusta tillistä. Nosta päälle hienonnettu kylmäsavulohi ja ripottele päälle tilliä. Levitä loppu lohiseos päälle ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja kypsennä vesihauteessa 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Nosta patee jäähtymään ja kumoa haaleana. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura RIihelä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.