Savulohipatee

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
500 gsavulohta
1 1/2 tlsuolaa
3 dlkuohukermaa
1 rklperunajauhoja
2 kplkeltuaista
2 rklsitruunamehua
1/4 tlrouhittua valkopippuria
2 kplvalkuaista

Keskelle täytteeksi

3/4 dlhienonnettua tilliä
100 gkylmäsavulohta

Valmistus

  1. 1

    Poista lohesta ruodot, nahka ja rasva. Paloittele lohi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset valkuaisia lukuun ottamatta. Hienonna ainekset tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto lusikalla murekeseokseen.

    Vuoraa vuoka leivinpaperisuikaleilla ja nosta puolet massasta pohjalle. Vedä lusikalla keskiosaan syvennys ja ripottele siihen puolet hienonnetusta tillistä. Nosta päälle hienonnettu kylmäsavulohi ja ripottele päälle tilliä. Levitä loppu lohiseos päälle ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja kypsennä vesihauteessa 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Nosta patee jäähtymään ja kumoa haaleana. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä