Savulohipiiras - Yhteishyvä

Savulohipiiras

???
Annokset
30
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 400 g) pakasteruisperuna- tai piirakkataikinaa
600 g
Lämminsavulohta
3 dl
Kivettömiä oliiveja
3 dl
Silputtua tilliä
1 kpl
Ruukku ruohosipulia
6 kpl
Kananmunaa
2 kpl
(à 200 g) ranskankermaa
4 dl
Ruokakermaa
1 1/2 rkl
Rouhittua roseepippuria
2 dl
Voimakasta juustoraastetta

Näin teet

1

Kauli molemmat sulaneet taikinalevyt reilun puolikkaan uunipellin kokoisiksi. Nipistä saumakohta umpeen sormin niin, että taikina peittää leivinpaperoidun pellin kokonaan. Taikina saa nousta myös pellin reunoille. Pistele taikina haarukalla. Esipaista taikinaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.Poista lohesta nahka ja ruodot. Hienonna kala haarukalla. Valuta oliivit ja silppua ne. Silppua tilli ja ruohosipuli. Levitä lohi, oliivit ja yrttisilppu piirakkapohjalle. Riko munien rakenne, sekoita joukkoon kermat ja roseepippuri. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Laske uunilämpö 175 asteeseen. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä hetki ja leikkaa se neliöiksi.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 26.12.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa