Savulohisalaatti

Arvostele resepti
1 Annosta

15 min

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
300 gvalmista savulohta tai itse savustettua lohta
1 kplruukku salaattia
1/2 kplkurkkua lastuina
1 kplpäärynä
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina basilikaöljyssä
1 kplnippu ruohosipulia

Kastike:

1 rklaurinkokuivattujen tomaattien lientä
1 rklsitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja valuta salaatti. Pese kurkku ja vedä siitä juustohöylällä ohuita lastuja. Kuori ja paloittele päärynä. Kokoa salaatti salaatinlehdistä, kurkkulastuista, päärynästä ja aurinkokuivatuista tomaattikuutioista. Leikkaa saksilla sekaan ruohosipulia. Paloittele lohi ja sekoita se varoen salaattiin.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku salaattia
    1/2 kplkurkkua lastuina
    1 kplpäärynä
    1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina basilikaöljyssä
    1 kplnippu ruohosipulia
    300 gvalmista savulohta tai itse savustettua lohta
  2. 2

    Sekoita salaatille kastike aurinkokuivattujen tomaattien liemestä, sitruunamehusta, suolasta ja pippurista. Valuta kastike salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

    MääräAinesosa
    1 rklaurinkokuivattujen tomaattien lientä
    1 rklsitruunamehua
    suolaa
    mustapippuria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
10.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä