Pienet juhlavat voileivät toimivat sekä alkuruokana että pikkusuolaisena iltapalana. Voit tehdä leivät jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoamista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplsaaristolaisleipää
2 kplkananmunaa
40 gpehmeää voita
suolaa
200 gsavusiikaa
pala kurkkua
tilliä
kapriksia
1 dlranskankermaa
1 rklpiparjuuritahnaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä munat koviksi, noin 7 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna munat, sekoita joukkoon voi ja mausta suolalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Paloittele savusiika ja poista ruodot.
    Mausta ranskankerma piparjuuritahnalla. Leikkaa leipäviipaleet puoliksi. Levitä munavoi leiville. Lisää päälle tillisilppua ja kurkkukuutioita. Jaa päälle savusiika. Koristele kapriksilla. Valuta lusikalla piparjuurikerma päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Pala kurkkua, Tilliä, Kapriksia, 1 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä