Savusiikaleivät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Savusiikaleivät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pienet juhlavat voileivät toimivat sekä alkuruokana että pikkusuolaisena iltapalana. Voit tehdä leivät jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoamista.

Ainekset

8 kpl
Saaristolaisleipää
2 kpl
Kananmunaa
40 g
Pehmeää voita
Suolaa
200 g
Savusiikaa
Pala kurkkua
Tilliä
Kapriksia
1 dl
Ranskankermaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä munat koviksi, noin 7 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna munat, sekoita joukkoon voi ja mausta suolalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Paloittele savusiika ja poista ruodot.
Mausta ranskankerma piparjuuritahnalla. Leikkaa leipäviipaleet puoliksi. Levitä munavoi leiville. Lisää päälle tillisilppua ja kurkkukuutioita. Jaa päälle savusiika. Koristele kapriksilla. Valuta lusikalla piparjuurikerma päälle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1545

370

19,8 g

11,0 g

27,8 g

9,3 g

4,0 g

17,8 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Pala kurkkua,

Tilliä,

Kapriksia,

1 rkl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli