Savusilakat

Arvostele resepti
1 Kappaletta

60 min

Savusilakka saa savunsa maun leppäpurusta ja katajanoksista.

Ainekset

MääräAinesosa
1 - 2 kgsilakoita
hiukan öljyä
leppäpurua
pieni katajanoksa
2 kplsokeripalaa
1 rklkarkeaa merisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pyyhkäise savustuslaatikon ritilä öljyllä, etteivät kalat tartu siihen kiinni.

    MääräAinesosa
    hiukan öljyä
  2. 2

    Suolista silakat ja lado ne sitten päät vuorotellen kumpaankin suuntaan tiukasti vieri viereen ritilälle.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kgsilakoita
  3. 3

    Nosta ritilä paikoilleen savustuspurun ja katajanoksien päälle savustuslaatikkoon. Laita laatikkoon myös sokeripalat, joista tulee savustuksen aikana kaunis ruskea väri kalojen pintaan.

    MääräAinesosa
    leppäpurua
    pieni katajanoksa
    2 kplsokeripalaa
  4. 4

    Peitä laatikko kannella ja nosta silakat tulisijan, esimerkiksi grillin päälle. Savusta ensin kovalla lämmöllä, sitten miedommalla. Savustusaika on silakoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia.

  5. 5

    Irrota kypsät kalat ritilästä ja ripottele suolaa niiden väleihin. Kiedo kalat paperiin paketiksi ja anna suolautua puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    1 rklkarkeaa merisuolaa
  6. 6

    Tarjoa sellaisenaan tai perunasalaatin kanssa. Myös raikas lehtisalaatti sopii lisäksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
23.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä