Savusilakat
60 min
Nappaa talteen!
Savusilakka saa savunsa maun leppäpurusta ja katajanoksista.
| 1 - 2 kg | silakoita |
| hiukan öljyä | |
| leppäpurua | |
| pieni katajanoksa | |
| 2 kpl | sokeripalaa |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
- 1.
Pyyhkäise savustuslaatikon ritilä öljyllä, etteivät kalat tartu siihen kiinni.
- 2.
Suolista silakat ja lado ne sitten päät vuorotellen kumpaankin suuntaan tiukasti vieri viereen ritilälle.
- 3.
Nosta ritilä paikoilleen savustuspurun ja katajanoksien päälle savustuslaatikkoon. Laita laatikkoon myös sokeripalat, joista tulee savustuksen aikana kaunis ruskea väri kalojen pintaan.
- 4.
Peitä laatikko kannella ja nosta silakat tulisijan, esimerkiksi grillin päälle. Savusta ensin kovalla lämmöllä, sitten miedommalla. Savustusaika on silakoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia.
- 5.
Irrota kypsät kalat ritilästä ja ripottele suolaa niiden väleihin. Kiedo kalat paperiin paketiksi ja anna suolautua puolisen tuntia.
- 6.
Tarjoa sellaisenaan tai perunasalaatin kanssa. Myös raikas lehtisalaatti sopii lisäksi.
Savusilakat
Savusilakka saa savunsa maun leppäpurusta ja katajanoksista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 - 2 kg | silakoita |
| hiukan öljyä | |
| leppäpurua | |
| pieni katajanoksa | |
| 2 kpl | sokeripalaa |
| 1 rkl | karkeaa merisuolaa |
Valmistus
- 1
Pyyhkäise savustuslaatikon ritilä öljyllä, etteivät kalat tartu siihen kiinni.
Määrä Ainesosa hiukan öljyä - 2
Suolista silakat ja lado ne sitten päät vuorotellen kumpaankin suuntaan tiukasti vieri viereen ritilälle.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kg silakoita - 3
Nosta ritilä paikoilleen savustuspurun ja katajanoksien päälle savustuslaatikkoon. Laita laatikkoon myös sokeripalat, joista tulee savustuksen aikana kaunis ruskea väri kalojen pintaan.
Määrä Ainesosa leppäpurua pieni katajanoksa 2 kpl sokeripalaa - 4
Peitä laatikko kannella ja nosta silakat tulisijan, esimerkiksi grillin päälle. Savusta ensin kovalla lämmöllä, sitten miedommalla. Savustusaika on silakoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia.
- 5
Irrota kypsät kalat ritilästä ja ripottele suolaa niiden väleihin. Kiedo kalat paperiin paketiksi ja anna suolautua puolisen tuntia.
Määrä Ainesosa 1 rkl karkeaa merisuolaa - 6
Tarjoa sellaisenaan tai perunasalaatin kanssa. Myös raikas lehtisalaatti sopii lisäksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.




