Savusilakat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savusilakat

Kappaleita
1
Valmistusaika
Tunti
Savusilakka saa savunsa maun leppäpurusta ja katajanoksista.
Jaa Somessa

Ainekset

1 - 2 kg
Silakoita
Hiukan öljyä
Leppäpurua
Pieni katajanoksa
2 kpl
Sokeripalaa
1 rkl
Karkeaa merisuolaa

Näin teet

1

Pyyhkäise savustuslaatikon ritilä öljyllä, etteivät kalat tartu siihen kiinni. Suolista silakat ja lado ne sitten päät vuorotellen kumpaankin suuntaan tiukasti vieri viereen ritilälle.Nosta ritilä paikoilleen savustuspurun ja katajanoksien päälle savustuslaatikkoon. Laita laatikkoon myös sokeripalat, joista tulee savustuksen aikana kaunis ruskea väri kalojen pintaan.Peitä laatikko kannella ja nosta silakat tulisijan, esimerkiksi grillin päälle. Savusta ensin kovalla lämmöllä, sitten miedommalla. Savustusaika on silakoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia.Irrota kypsät kalat ritilästä ja ripottele suolaa niiden väleihin. Kiedo kalat paperiin paketiksi ja anna suolautua puolisen tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai perunasalaatin kanssa. Myös raikas lehtisalaatti sopii lisäksi.

2

Suolista silakat ja lado ne sitten päät vuorotellen kumpaankin suuntaan tiukasti vieri viereen ritilälle.

1 - 2 kg
Silakoita
3

Nosta ritilä paikoilleen savustuspurun ja katajanoksien päälle savustuslaatikkoon. Laita laatikkoon myös sokeripalat, joista tulee savustuksen aikana kaunis ruskea väri kalojen pintaan.

Leppäpurua
Pieni katajanoksa
2 kpl
Sokeripalaa
4

Peitä laatikko kannella ja nosta silakat tulisijan, esimerkiksi grillin päälle. Savusta ensin kovalla lämmöllä, sitten miedommalla. Savustusaika on silakoiden koosta riippuen 20-30 minuuttia.

5

Irrota kypsät kalat ritilästä ja ripottele suolaa niiden väleihin. Kiedo kalat paperiin paketiksi ja anna suolautua puolisen tuntia.

1 rkl
Karkeaa merisuolaa
6

Tarjoa sellaisenaan tai perunasalaatin kanssa. Myös raikas lehtisalaatti sopii lisäksi.

Resepti
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 15.5.2019