Savusilakkasalaatti
Ainekset
1/2 kg
Savusilakoita
2 kpl
Salaattisipulia
1/2 dl
Tillisilppua
1 dl
Kevytranskankermaa
6 - 8 kpl
Keitettyä perunaa
3 kpl
Keitettyä kananmunaa
1/2 kpl
Maustekurkkua
1/2 kpl
Pientä kurkkua
Pieni kerä rapeaa salaattia
Näin teet
1
Perkaa savusilakat ja paloittele kalan liha sopiviksi suupaloiksi. Silppua sipulit pieneksi ja sekoita silppu keskenään silputun tillin ja ranskankerman kanssa. Sekoita mukaan savusilakkapalat. Viipaloi perunat, kananmunat, maustekurkku ja tuorekurkku. Pieni salaatti. Kokoa salaatti tarjoiluvadille. Aseta alimmaiseksi salaattia, sen päälle peruna- ja maustekurkkuviipaleita ja sitten kananmunaa ja tuorekurkkua. Viimeistele salaatti savukalaseoksella.
Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 15.5.2019