Savustetut lohiperhoset

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpllohimedaljongia
1 kplsavustuspussi (uunikäyttöön soveltuva)
suolaa
rouhittua mustapippuria

Oliivitapenade

1 kpl(n. 370 ml) kivettömiä mustia oliiveja
2 rklpieniä kapriksia
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklsitruunanmehua
1/2 dloliiviöljyä
1/2 dlsilputtua persiljaa

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Anna uunipellin kuumentua uunissa. Siirrä lohimedaljongit savustuspussiin.
    1

    Kuumenna uuni 275 asteeseen. Anna uunipellin kuumentua uunissa. Siirrä lohimedaljongit savustuspussiin.

  2. Taita pussi tiiviisti kiinni.
    2

    Taita pussi tiiviisti kiinni.

  3. Nosta pussi kuumalle pellille, uunin alimmalle tasolle. Savusta 275-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka savustamista vielä 25 minuuttia.
    3

    Nosta pussi kuumalle pellille, uunin alimmalle tasolle. Savusta 275-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen ja jatka savustamista vielä 25 minuuttia.

  4. Anna medaljonkien vetäytyä pussissa kymmenisen minuuttia ja avaa pussi varovasti joko käsin tai saksilla.
    4

    Anna medaljonkien vetäytyä pussissa kymmenisen minuuttia ja avaa pussi varovasti joko käsin tai saksilla.

  5. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Tarjoa oliivitapenaden kanssa.
    5

    Mausta kala suolalla ja pippurilla. Tarjoa oliivitapenaden kanssa.

  6. Valuta oliivit ja siirrä ne tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset. Pyöräytä tasaiseksi tai hieman karkeammaksi tahnaksi. Tarkista maku.
    6

    Valuta oliivit ja siirrä ne tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset. Pyöräytä tasaiseksi tai hieman karkeammaksi tahnaksi. Tarkista maku.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025