Valmista salsa. Huuhtele sillifilee ja hienonna pieniksi paloiksi. Kuori omena ja pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele kurkku ja purjo, hienonna ne. Sekoita salsan ainekset ja siirrä kylmään.
Kaada keitetyt perunat kulhoon ja kääntele öljyn ja mausteiden kanssa. Valuta perunat savustuspussiin ja sulje pussi hyvin. Nosta savustuspussi oikein päin kuumalle grilliritilälle. Vähennä hieman lämpöä ja grillaa noin 15 minuuttia.
Ota pussi grillistä ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Avaa pussi varoen ja tarjoa perunat silli-omenasalsan kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
229
959
8,8 g
3,8 g
30,2 g
5,3 g
2,0 g
5,2 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Pala kurkkua,
Pala purjon vihreää osaa,
Savustuspussi grillaukseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli