Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savustetut perunat ja silli-omenasalsa

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Savusta keitetyt perunat savustuspussissa ja tarjoa raikkaan ja kesäisen silli-omenasalsan kanssa. Savustetut perunat ja salsa maistuvat kevyenä ateriana tai vaikkapa kalan lisäkkeenä.

Ainekset

1 kg
Keitettyjä uusia perunoita
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Silli-omenasalsa

80 g
(1 pkt) matjessillifileetä
1 kpl
Hapan omena
Pala kurkkua
Pala purjon vihreää osaa
1 dl
Ranskankermaa

Lisäksi

1 kpl
Savustuspussi grillaukseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista salsa. Huuhtele sillifilee ja hienonna pieniksi paloiksi. Kuori omena ja pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele kurkku ja purjo, hienonna ne. Sekoita salsan ainekset ja siirrä kylmään.

Kaada keitetyt perunat kulhoon ja kääntele öljyn ja mausteiden kanssa. Valuta perunat savustuspussiin ja sulje pussi hyvin. Nosta savustuspussi oikein päin kuumalle grilliritilälle. Vähennä hieman lämpöä ja grillaa noin 15 minuuttia.

Ota pussi grillistä ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Avaa pussi varoen ja tarjoa perunat silli-omenasalsan kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

229

959

8,8 g

3,8 g

30,2 g

5,3 g

2,0 g

5,2 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Pala kurkkua,

Pala purjon vihreää osaa,

Savustuspussi grillaukseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli