Savustetut perunat ja silli-omenasalsa

Savusta keitetyt perunat savustuspussissa ja tarjoa raikkaan ja kesäisen silli-omenasalsan kanssa. Savustetut perunat ja salsa maistuvat kevyenä ateriana tai vaikkapa kalan lisäkkeenä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkeitettyjä uusia perunoita
1 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Silli-omenasalsa

80 g(1 pkt) matjessillifileetä
1 kplhapan omena
pala kurkkua
pala purjon vihreää osaa
1 dlranskankermaa

Lisäksi

1 kplsavustuspussi grillaukseen

Valmistus

  1. 1

    Valmista salsa. Huuhtele sillifilee ja hienonna pieniksi paloiksi. Kuori omena ja pilko pieniksi paloiksi. Huuhtele kurkku ja purjo, hienonna ne. Sekoita salsan ainekset ja siirrä kylmään.

    Kaada keitetyt perunat kulhoon ja kääntele öljyn ja mausteiden kanssa. Valuta perunat savustuspussiin ja sulje pussi hyvin. Nosta savustuspussi oikein päin kuumalle grilliritilälle. Vähennä hieman lämpöä ja grillaa noin 15 minuuttia.

    Ota pussi grillistä ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Avaa pussi varoen ja tarjoa perunat silli-omenasalsan kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Pala kurkkua, Pala purjon vihreää osaa, Savustuspussi grillaukseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä