Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savustetut yrttiahvenet

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 - 8 kpl
Annosahventa tai kuhaa

Täyte:

1 kpl
Pieni purjo tai kesäsipuli
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Rakuunaa
1 rkl
Basilikaa
1 rkl
Kirveliä

Suolaukseen:

1 tl
Karkeaa merisuolaa

Kastike:

2 dl
Kermaviiliä tai ranskankermaa
1 rkl
Sinappia
1 rkl
Sokeria
1/2 tl
Sitruunapippuria
1 rkl
Sitruunamehua
2 - 3 rkl
Tillisilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista kaloista sisälmykset ja kidukset. Ripottele kalojen sisään suolaa, kun savustat ne pussissa.

Huuhdo ja suikaloi purjo ja hauduta pehmeäksi kattilassa öljyssä. Lisää yrttisilppu. Jaa täyte kalojen sisään ja laita kalat savustuspussiin .Savusta kaloja noin 30 minuuttia suljetussa pussissa kovalla lämmöllä grillissä, nuotiolla tai kuumassa uunissa. Katso savustuspussin käyttöohjetta.

Valmista kaloille kermaviilikastike ja keitä lisäksi perunoita.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 30.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.