Savustetut yrttiahvenet

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 - 8 kplannosahventa tai kuhaa

Täyte:

1 kplpieni purjo tai kesäsipuli
1 rklöljyä
1 rklrakuunaa
1 rklbasilikaa
1 rklkirveliä

Suolaukseen:

1 tlkarkeaa merisuolaa

Kastike:

2 dlkermaviiliä tai ranskankermaa
1 rklsinappia
1 rklsokeria
1/2 tlsitruunapippuria
1 rklsitruunamehua
2 - 3 rkltillisilppua

Valmistus

  1. 1

    Poista kaloista sisälmykset ja kidukset. Ripottele kalojen sisään suolaa, kun savustat ne pussissa.

    Huuhdo ja suikaloi purjo ja hauduta pehmeäksi kattilassa öljyssä. Lisää yrttisilppu. Jaa täyte kalojen sisään ja laita kalat savustuspussiin .Savusta kaloja noin 30 minuuttia suljetussa pussissa kovalla lämmöllä grillissä, nuotiolla tai kuumassa uunissa. Katso savustuspussin käyttöohjetta.

    Valmista kaloille kermaviilikastike ja keitä lisäksi perunoita.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025