Nosta silakat sulamaan laakeaan astiaan. Sekoita makuliemen ainekset ja valuta fileiden päälle. Anna maustua, kunnes silakat ovat täysin sulaneet. Poista silakoista selkäevät ja leikkaa fileet pituussuunnassa kahteen osaan. Rullaa fileet nahkapinta ulospäin ja nosta kevyesti voilla voideltuun pieneen uunivuokaan. Siivilöi liemi ja kaada silakkarullien päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
455
109
7,0 g
1,3 g
2,8 g
1,0 g
0,3 g
8,3 g
4,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Raastettua inkivääriä,
Valkosipulinkynsi,
Voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli