Seesamisilakkarullat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Seesamisilakkarullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(300 g) pakastesilakkafileitä

makuliemi

1 dl
Makeaa soijakastiketta
1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Raastettua inkivääriä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Seesamiöljyä

lisäksi

1 rkl
Seesaminsiemeniä

voiteluun

Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta silakat sulamaan laakeaan astiaan. Sekoita makuliemen ainekset ja valuta fileiden päälle. Anna maustua, kunnes silakat ovat täysin sulaneet. Poista silakoista selkäevät ja leikkaa fileet pituussuunnassa kahteen osaan. Rullaa fileet nahkapinta ulospäin ja nosta kevyesti voilla voideltuun pieneen uunivuokaan. Siivilöi liemi ja kaada silakkarullien päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.5.2013
Muokattu: 25.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

455

109

7,0 g

1,3 g

2,8 g

1,0 g

0,3 g

8,3 g

4,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Raastettua inkivääriä,

Valkosipulinkynsi,

Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli