Seesamisilakkarullat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(300 g) pakastesilakkafileitä

Makuliemi

1 dlmakeaa soijakastiketta
1 kpllimetin mehu
1 rklraastettua inkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 tlseesamiöljyä

Lisäksi

1 rklseesaminsiemeniä

Voiteluun

voita

Valmistus

  1. 1

    Nosta silakat sulamaan laakeaan astiaan. Sekoita makuliemen ainekset ja valuta fileiden päälle. Anna maustua, kunnes silakat ovat täysin sulaneet. Poista silakoista selkäevät ja leikkaa fileet pituussuunnassa kahteen osaan. Rullaa fileet nahkapinta ulospäin ja nosta kevyesti voilla voideltuun pieneen uunivuokaan. Siivilöi liemi ja kaada silakkarullien päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Raastettua inkivääriä, Valkosipulinkynsi, Voita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
25.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025