Shanghai-tacot

arvosana5/5

(7)arviota
8 Kappaletta

60 min (josta 60 min aktiivista)

Shanghai-tacot sopivat täydellisesti yhdessä kokkailuun ja kiireettömään herkutteluun. Itse tehdyt tortillaletut täytetään rapealla kanalla, maukkailla kastikkeilla ja raikkailla kasviksilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Tortillaletut

5 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
1 1/2 dlvettä
1/2 dlrypsiöljyä

Paneroitu kana

410 g(1 pkt) kanan sisäfileitä
1 kplkananmuna
2 dlpankojauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlcayennepippuria
1/2 tlpaprikajauhetta

Hoisin-jogurttikastike

1 dlmaustamatonta jogurttia
3 rklhoisinkastiketta

Lisäksi

80 gsalaattisekoitusta (esim. pinaatti, frisee- ja punasalaatti)
1/2 kplkurkkua
1 kplpunainen chili
1 kpllime
1 dlpaahdettua sipulia
1/2 kplruukkua korianteria
1 dlchilimajoneesia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita tortillalettujen kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Laita taikinapallot liinan alle lepäämään.

    MääräAinesosa
    5 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dlvettä
    1/2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Paneroi kanat. Riko muna syvälle lautaselle ja sekoita sen rakenne rikki. Sekoita pankojauhot ja mausteet toisella lautasella. Pyörittele fileet munassa ja sitten pankojauhoissa. Levitä fileet leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viipaloi kypsät fileet.

    MääräAinesosa
    410 g(1 pkt) kanan sisäfileitä
    1 kplkananmuna
    2 dlpankojauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlcayennepippuria
    1/2 tlpaprikajauhetta
  3. 3

    Sekoita jogurtti hoisinkastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 dlmaustamatonta jogurttia
    3 rklhoisinkastiketta
  4. 4

    Huuhtele salaatti tarvittaessa. Huuhtele ja suikaloi kurkku. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi chili. Pese ja leikkaa lime kahdeksaan lohkoon.

    MääräAinesosa
    80 gsalaattisekoitusta (esim. pinaatti, frisee- ja punasalaatti)
    1/2 kplkurkkua
    1 kplpunainen chili
    1 kpllime
  5. 5

    Kauli taikinapallot tortillaletuiksi (halkaisija noin 15 cm). Paista kuivalla pannulla 1–1,5 min / puoli, kunnes lettujen pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Laita paistetut tortillat keittiöpyyhkeen sisälle muovipussiin, jotta ne pysyvät pehmeinä.

  6. 6

    Levitä tortillan pohjalle hoisin-jogurttikastiketta ja kanaa. Täytä salaatilla, kurkulla, chilillä, sipulilla, korianterilla ja majoneesilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlpaahdettua sipulia
    1/2 kplruukkua korianteria
    1 dlchilimajoneesia

Vinkki: Oikaise reseptiä käyttämällä valmiita tortillalettuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl vettä, 0.5 tl cayennepippuria, 3 rkl hoisinkastiketta, 1 dl paahdettua sipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä