Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Shanghai-tacot

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Shanghai-tacot sopivat täydellisesti yhdessä kokkailuun ja kiireettömään herkutteluun. Itse tehdyt tortillaletut täytetään rapealla kanalla, maukkailla kastikkeilla ja raikkailla kasviksilla.

Ainekset

Tortillaletut

5 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
vettä
1/2 dl
rypsiöljyä

Paneroitu kana

410 g
(1 pkt) kanan sisäfileitä
1 kpl
kananmuna
2 dl
pankojauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
cayennepippuria
1/2 tl
paprikajauhetta

Hoisin-jogurttikastike

1 dl
maustamatonta jogurttia
3 rkl
hoisinkastiketta

Lisäksi

80 g
salaattisekoitusta (esim. pinaatti, frisee- ja punasalaatti)
1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
punainen chili
1 kpl
lime
1 dl
paahdettua sipulia
½ ruukkua korianteria
1 dl
chilimajoneesia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita tortillalettujen kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa muutama minuutti. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi. Laita taikinapallot liinan alle lepäämään.

5 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 1/2 dl
vettä
1/2 dl
rypsiöljyä
2

Paneroi kanat. Riko muna syvälle lautaselle ja sekoita sen rakenne rikki. Sekoita pankojauhot ja mausteet toisella lautasella. Pyörittele fileet munassa ja sitten pankojauhoissa. Levitä fileet leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viipaloi kypsät fileet.

410 g
(1 pkt) kanan sisäfileitä
1 kpl
kananmuna
2 dl
pankojauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
cayennepippuria
1/2 tl
paprikajauhetta
3

Sekoita jogurtti hoisinkastikkeeseen.

1 dl
maustamatonta jogurttia
3 rkl
hoisinkastiketta
4

Huuhtele salaatti tarvittaessa. Huuhtele ja suikaloi kurkku. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi chili. Pese ja leikkaa lime kahdeksaan lohkoon.

80 g
salaattisekoitusta (esim. pinaatti, frisee- ja punasalaatti)
1/2 kpl
kurkkua
1 kpl
punainen chili
1 kpl
lime
5

Kauli taikinapallot tortillaletuiksi (halkaisija noin 15 cm). Paista kuivalla pannulla 1–1,5 min / puoli, kunnes lettujen pintaan tulee ruskeita pilkkuja. Laita paistetut tortillat keittiöpyyhkeen sisälle muovipussiin, jotta ne pysyvät pehmeinä.

6

Levitä tortillan pohjalle hoisin-jogurttikastiketta ja kanaa. Täytä salaatilla, kurkulla, chilillä, sipulilla, korianterilla ja majoneesilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.

1 dl
paahdettua sipulia
½ ruukkua korianteria
1 dl
chilimajoneesia

Vinkki: Oikaise reseptiä käyttämällä valmiita tortillalettuja.

Miltä maistui?(5 arviota)

Lisää aiheesta

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 11.4.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

364

1521

13,6 g

1,4 g

42,3 g

3,0 g

2,3 g

15,9 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl vettä,

0,5 tl cayennepippuria,

3 rkl hoisinkastiketta,

1 dl paahdettua sipulia,

½ ruukkua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli