Sharon-appelsiinisalaatti
Annokset
4
Ruokavalio
Ainekset
2 kpl
Kypsää sharonia
2 kpl
Appelsiinia
MAKULIEMI
1/2 dl
Vettä
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Limetin raastettu kuori ja puristettua mehu
1 tl
Vaniljasokeria
MAKULIEMI
Mantelilastuja
Näin teet
1
Valmista makuliemi. Keitä vettä, sokeria ja limetin raastettua kuorta pienessä kattilassa pari minuuttia. Nosta kattila syrjään ja mausta liemi limetin mehulla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä. Pese ja poista sharoneista kannat. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja viipaloi appelsiini. Nostele hedelmäviipaleet tarjoiluvadille. Valuta päälle makuliemi. Ripottele pinnalle kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2012
Muokattu: 15.11.2018