Siemencaponata | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Siemencaponata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Siemenillä rikastettu caponata eli munakoisopaistos sopii kasvisruokailijalle vaikka pääruoaksi. Tarjoa maukasta caponataa myös lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

1 kpl
Munakoiso
1 rkl
Suolaa
5 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
(400/240 g) säilykekirsikkatomaatteja
1 dl
Vettä
2 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Kapriksia
1 rkl
Sokeria

lisäksi

1/2 dl
Siemeniä, esim. auringonkukan- tai pinjansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele ja paloittele munakoiso. Siirrä palat lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna olla puoli tuntia. Huuhtele munakoisot, valuta ja painele talouspaperilla kuiviksi. Kuumenna pannulla 4 rkl oliiviöljyä ja paista munakoisopalat kullanruskeiksi. Nosta syrjään.

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko paprika. Lisää pannulle loppu öljy ja sipulit sekä paprikat ja kääntele kunnes kasvikset pehmentyvät. Lisää pannulle kirsikkatomaatit liemineen ja huuhtele purkki vedellä. Lisää etikka, kaprikset ja sokeri.

Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia tai kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon munakoisopalat ja siemenet.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 19.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

930

222

21,5 g

2,8 g

3,8 g

3,8 g

2,8 g

2,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

1 dl Vettä,

2 rkl Punaviinietikkaa,

2 rkl Kapriksia,

1 rkl Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli