Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sienipiiraat

timer-icon15 min
Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta

Ainekset

Rahkavoitaikina

125 g
Margariinia
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
125 g
Maitorahkaa

Täyte

200 g
Kanttarelleja tai herkkusieniä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rakuunaa
1 dl
Hienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia
1 dl
Juustoraastetta

Voiteluun

1 kpl
Muna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe koneella tai sormilla nyppien. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli voitaikina noin 30x40 cm levyksi jauhoja apuna käyttäen. Paina pyöreällä muotilla noin 8 cm halkaisijaltaan olevia levyjä. Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä. Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

2

Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä.

200 g
Kanttarelleja tai herkkusieniä
1 dl
Hienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia
1 dl
Juustoraastetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rakuunaa
3

Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

1 kpl
Muna
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.2.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.