Sienipiiraat
15 min

Nappaa talteen!
| Rahkavoitaikina | |
|---|---|
| 125 g | margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 125 g | maitorahkaa |
| Täyte | |
| 200 g | kanttarelleja tai herkkusieniä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rakuunaa |
| 1 dl | hienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia |
| 1 dl | juustoraastetta |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
- 1.
Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe koneella tai sormilla nyppien. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli voitaikina noin 30x40 cm levyksi jauhoja apuna käyttäen. Paina pyöreällä muotilla noin 8 cm halkaisijaltaan olevia levyjä. Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä. Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
- 2.
Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä.
- 3.
Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
Sienipiiraat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Rahkavoitaikina | |
| 125 g | margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 125 g | maitorahkaa |
Täyte | |
| 200 g | kanttarelleja tai herkkusieniä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rakuunaa |
| 1 dl | hienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia |
| 1 dl | juustoraastetta |
Voiteluun | |
| 1 kpl | muna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe koneella tai sormilla nyppien. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli voitaikina noin 30x40 cm levyksi jauhoja apuna käyttäen. Paina pyöreällä muotilla noin 8 cm halkaisijaltaan olevia levyjä. Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä. Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
- 2
Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä.
Määrä Ainesosa 200 g kanttarelleja tai herkkusieniä 1 dl hienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia 1 dl juustoraastetta 1 tl suolaa 1/2 tl rakuunaa - 3
Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
Määrä Ainesosa 1 kpl muna
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























