Sienipiiraat

Arvostele resepti
14 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa

Rahkavoitaikina

125 gmargariinia
2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
125 gmaitorahkaa

Täyte

200 gkanttarelleja tai herkkusieniä
1 tlsuolaa
1/2 tlrakuunaa
1 dlhienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia
1 dljuustoraastetta

Voiteluun

1 kplmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe koneella tai sormilla nyppien. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli voitaikina noin 30x40 cm levyksi jauhoja apuna käyttäen. Paina pyöreällä muotilla noin 8 cm halkaisijaltaan olevia levyjä. Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä. Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

  2. 2

    Valmista täyte. Hienonna sienet ja paista niitä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta sienet. Kaada ne kulhoon ja sekoita hienonnetun sipulinvarsien ja juustoraasteen kanssa. Nostele ruokalusikallinen täytettä taikinalevyille ja taita levyt kolmioiksi. Nipistä taikinat yhteen keskeltä.

    MääräAinesosa
    200 gkanttarelleja tai herkkusieniä
    1 dlhienonnettua sipulivartta tai ruohosipulia
    1 dljuustoraastetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrakuunaa
  3. 3

    Voitele pinnat munalla ja paista niitä 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä