Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos

Siideriliemessä kypsyvän kaslerin voi unohtaa uunin lämpöön tuntikausiksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkasleria
2 tlkuivattua timjamia
2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
3 dlkuivaa omenasiideriä
1 dlvettä
1 rkllihafondia
2 kplsipulia
1 kplomena
600 gperunoita
300 gkesäkurpitsa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 1/2 rkloliiviöljyä
1 - 2 tlprovencale-yrttiseosta
1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ruskista liha kuumalla pannulla. Siirrä se uunivuokaan ja mausta molemmin puolin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää siideri, vesi ja fondi. Lohko sipulit ja omena vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5–6 tuntia.

    Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kurpitsa paksummiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pystyssä vuokaan. Puserra valkosipuli öljyyn, lisää yrttiseos ja suola. Valuta öljy kasviksille. Kypsennä paistosta lihan kanssa 30 minuuttia. Ota liha uunista ja jätä folion alle 30 minuutiksi. Säädä uuni 250 asteeseen ja kypsennä kasvikset kauniin ruskeaksi. Viipaloi liha ja valele liemellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kuivattua timjamia, 2 tl Suolaa, 1 tl Mustapippuria, 1 dl Vettä, Valkosipulinkynttä, 1 - 2 tl Provencale-yrttiseosta, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025