Ruskista liha kuumalla pannulla. Siirrä se uunivuokaan ja mausta molemmin puolin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää siideri, vesi ja fondi. Lohko sipulit ja omena vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5–6 tuntia.
Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kurpitsa paksummiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pystyssä vuokaan. Puserra valkosipuli öljyyn, lisää yrttiseos ja suola. Valuta öljy kasviksille. Kypsennä paistosta lihan kanssa 30 minuuttia. Ota liha uunista ja jätä folion alle 30 minuutiksi. Säädä uuni 250 asteeseen ja kypsennä kasvikset kauniin ruskeaksi. Viipaloi liha ja valele liemellä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2017
482
28,7 g
8,8 g
17,8 g
5,0 g
1,7 g
33,8 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kuivattua timjamia,
2 tl Suolaa,
1 tl Mustapippuria,
1 dl Vettä,
Valkosipulinkynttä,
1 - 2 tl Provencale-yrttiseosta,
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli