Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos

Nappaa talteen!
Siideriliemessä kypsyvän kaslerin voi unohtaa uunin lämpöön tuntikausiksi.
| 1 kg | kasleria |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3 dl | kuivaa omenasiideriä |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | lihafondia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 kpl | omena |
| 600 g | perunoita |
| 300 g | kesäkurpitsa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 1/2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 - 2 tl | provencale-yrttiseosta |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Ruskista liha kuumalla pannulla. Siirrä se uunivuokaan ja mausta molemmin puolin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää siideri, vesi ja fondi. Lohko sipulit ja omena vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5–6 tuntia.
Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kurpitsa paksummiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pystyssä vuokaan. Puserra valkosipuli öljyyn, lisää yrttiseos ja suola. Valuta öljy kasviksille. Kypsennä paistosta lihan kanssa 30 minuuttia. Ota liha uunista ja jätä folion alle 30 minuutiksi. Säädä uuni 250 asteeseen ja kypsennä kasvikset kauniin ruskeaksi. Viipaloi liha ja valele liemellä.
Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos
Siideriliemessä kypsyvän kaslerin voi unohtaa uunin lämpöön tuntikausiksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kasleria |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3 dl | kuivaa omenasiideriä |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | lihafondia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 kpl | omena |
| 600 g | perunoita |
| 300 g | kesäkurpitsa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 1/2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 - 2 tl | provencale-yrttiseosta |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Ruskista liha kuumalla pannulla. Siirrä se uunivuokaan ja mausta molemmin puolin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää siideri, vesi ja fondi. Lohko sipulit ja omena vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5–6 tuntia.
Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kurpitsa paksummiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pystyssä vuokaan. Puserra valkosipuli öljyyn, lisää yrttiseos ja suola. Valuta öljy kasviksille. Kypsennä paistosta lihan kanssa 30 minuuttia. Ota liha uunista ja jätä folion alle 30 minuutiksi. Säädä uuni 250 asteeseen ja kypsennä kasvikset kauniin ruskeaksi. Viipaloi liha ja valele liemellä.
Ravintosisältö
488
Energiaa kcal
2041
Energiaa kj
28,7 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,7 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
34,2 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
488
Energiaa kcal
2041
Energiaa kj
28,7 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,7 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
34,2 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kuivattua timjamia, 2 tl Suolaa, 1 tl Mustapippuria, 1 dl Vettä, Valkosipulinkynttä, 1 - 2 tl Provencale-yrttiseosta, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












