Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos - Yhteishyvä

Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos

???
Siideriliemessä kypsyvän kaslerin voi unohtaa uunin lämpöön tuntikausiksi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Kasleria
2 tl
Kuivattua timjamia
2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
3 dl
Kuivaa omenasiideriä
1 dl
Vettä
1 rkl
Lihafondia
2 kpl
Sipulia
1 kpl
Omena
600 g
Perunoita
300 g
Kesäkurpitsa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 1/2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 tl
Provencale-yrttiseosta
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Ruskista liha kuumalla pannulla. Siirrä se uunivuokaan ja mausta molemmin puolin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää siideri, vesi ja fondi. Lohko sipulit ja omena vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5–6 tuntia.

Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kurpitsa paksummiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pystyssä vuokaan. Puserra valkosipuli öljyyn, lisää yrttiseos ja suola. Valuta öljy kasviksille. Kypsennä paistosta lihan kanssa 30 minuuttia. Ota liha uunista ja jätä folion alle 30 minuutiksi. Säädä uuni 250 asteeseen ja kypsennä kasvikset kauniin ruskeaksi. Viipaloi liha ja valele liemellä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g107 g
Proteiinia34 g203 g
Rasvaa29 g172 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj2017 12100
Energiaa kcal482 2890

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Kuivattua timjamia

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 1 dl Vettä

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 - 2 tl Provencale-yrttiseosta

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja18 g107 g
Proteiinia34 g203 g
Rasvaa29 g172 g
Kuituja2 g10 g
Energiaa kj2017 12100
Energiaa kcal482 2890

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Kuivattua timjamia

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Mustapippuria

  • 1 dl Vettä

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 - 2 tl Provencale-yrttiseosta

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Elvi Rista

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.