Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Siideriliemessä kypsyvän kaslerin voi unohtaa uunin lämpöön tuntikausiksi.

Ainekset

1 kg
Kasleria
2 tl
Kuivattua timjamia
2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
3 dl
Kuivaa omenasiideriä
1 dl
Vettä
1 rkl
Lihafondia
2 kpl
Sipulia
1 kpl
Omena
600 g
Perunoita
300 g
Kesäkurpitsa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 1/2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 tl
Provencale-yrttiseosta
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista liha kuumalla pannulla. Siirrä se uunivuokaan ja mausta molemmin puolin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää siideri, vesi ja fondi. Lohko sipulit ja omena vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5–6 tuntia.

Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kurpitsa paksummiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pystyssä vuokaan. Puserra valkosipuli öljyyn, lisää yrttiseos ja suola. Valuta öljy kasviksille. Kypsennä paistosta lihan kanssa 30 minuuttia. Ota liha uunista ja jätä folion alle 30 minuutiksi. Säädä uuni 250 asteeseen ja kypsennä kasvikset kauniin ruskeaksi. Viipaloi liha ja valele liemellä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2017

482

28,7 g

8,8 g

17,8 g

5,0 g

1,7 g

33,8 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kuivattua timjamia,

2 tl Suolaa,

1 tl Mustapippuria,

1 dl Vettä,

Valkosipulinkynttä,

1 - 2 tl Provencale-yrttiseosta,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli