Sillijäädyke - Yhteishyvä

Sillijäädyke

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Sillifileetä, suolasilliä tai matjessilliä
1/2 dl
Silputtua tilliä ja ruohosipulia
2 kpl
Smetanaa
1/4 tl
Mustapippuria
3 dl
Kuohukermaa

Näin teet

1

Poista sillistä ruodot mahdollisimman tarkkaan. Silppua silli aivan pieneksi hakkelukseksi. Sekoita keskenään silli, tillisilppu ja smetana. Mausta pippurilla. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahto silliseokseen. Lusikoi seos jäädykevuokaan tai pieniin annosvuokiin ja pane pakastimeen. Anna jäätyä muutama tunti tai yön yli. Voit tehdä jäädykkeen valmiiksi pakastimeen jo muutamaa viikkoa ennen tarjoamista. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 23.6.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa