Simppeli savulohisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Savulohisalaatin jujuina ovat rapeaksi paistetut ruisleipämurut ja hunajaisessa sitruunakastikkeessa maustuneet pavut.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 glämminsavukirjolohta
250 gpensaspapuja
1 kplruukku jääsalaattia
100 grucolaa
2 kplviipaletta ruisleipää
1 rklrypsiöljyä

Kastike

1 kplsitruuna
1 kplvalkosipulinkynsi
3/4 dlrypsiöljyä
2 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Tee kastike. Purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 tlhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    3/4 dlrypsiöljyä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä papuja vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä. Kääntele lämpimät pavut kastikkeeseen. Anna maustua sen aikaa, kun teet salaatin.

    MääräAinesosa
    250 gpensaspapuja
  3. 3

    Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa ruisleipä pieniksi paloiksi. Paista palat öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Poista kalasta ruodot ja paloittele kala. Levitä salaatti ja savukala laakealle vadille, lisää pavut kastikkeineen ja ripottele ruisleipärouhe pinnalle. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku jääsalaattia
    2 kplviipaletta ruisleipää
    1 rklrypsiöljyä
    400 glämminsavukirjolohta
    100 grucolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä