Simppeli savulohisalaatti
20 min

Nappaa talteen!
Savulohisalaatin jujuina ovat rapeaksi paistetut ruisleipämurut ja hunajaisessa sitruunakastikkeessa maustuneet pavut.
| 400 g | lämminsavukirjolohta |
| 250 g | pensaspapuja |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 100 g | rucolaa |
| 2 kpl | viipaletta ruisleipää |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Tee kastike. Purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
- 2.
Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä papuja vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä. Kääntele lämpimät pavut kastikkeeseen. Anna maustua sen aikaa, kun teet salaatin.
- 3.
Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa ruisleipä pieniksi paloiksi. Paista palat öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Poista kalasta ruodot ja paloittele kala. Levitä salaatti ja savukala laakealle vadille, lisää pavut kastikkeineen ja ripottele ruisleipärouhe pinnalle. Tarjoa heti.
Simppeli savulohisalaatti
Savulohisalaatin jujuina ovat rapeaksi paistetut ruisleipämurut ja hunajaisessa sitruunakastikkeessa maustuneet pavut.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | lämminsavukirjolohta |
| 250 g | pensaspapuja |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 100 g | rucolaa |
| 2 kpl | viipaletta ruisleipää |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Kastike | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Tee kastike. Purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1 kpl valkosipulinkynsi 2 tl hunajaa 1/2 tl suolaa 3/4 dl rypsiöljyä 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 2
Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä papuja vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä. Kääntele lämpimät pavut kastikkeeseen. Anna maustua sen aikaa, kun teet salaatin.
Määrä Ainesosa 250 g pensaspapuja - 3
Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa ruisleipä pieniksi paloiksi. Paista palat öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Poista kalasta ruodot ja paloittele kala. Levitä salaatti ja savukala laakealle vadille, lisää pavut kastikkeineen ja ripottele ruisleipärouhe pinnalle. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku jääsalaattia 2 kpl viipaletta ruisleipää 1 rkl rypsiöljyä 400 g lämminsavukirjolohta 100 g rucolaa
Ravintosisältö
489
Energiaa kcal
2048
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
489
Energiaa kcal
2048
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























