Simppeli savulohisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Simppeli savulohisalaatti

Simppeli savulohisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Savulohisalaatin jujuina ovat rapeaksi paistetut ruisleipämurut ja hunajaisessa sitruunakastikkeessa maustuneet pavut.

Ainekset

400 g
Lämminsavukirjolohta
1 kpl
(250 g) pensaspapuja
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
(100 g) rucolaa
2 kpl
Ruisleipää
1 rkl
Rypsiöljyä

kastike

1 kpl
Sitruuna
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3/4 dl
(¾ dl) rypsiöljyä
2 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee kastike. Purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

1 kpl
Sitruuna
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
3/4 dl
(¾ dl) rypsiöljyä
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
2

Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä papuja vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä. Kääntele lämpimät pavut kastikkeeseen. Anna maustua sen aikaa, kun teet salaatin.

1 kpl
(250 g) pensaspapuja
3

Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa ruisleipä pieniksi paloiksi. Paista palat öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Poista kalasta ruodot ja paloittele kala. Levitä salaatti ja savukala laakealle vadille, lisää pavut kastikkeineen ja ripottele ruisleipärouhe pinnalle. Tarjoa heti.

1 kpl
Ruukku jääsalaattia
2 kpl
Ruisleipää
1 rkl
Rypsiöljyä
400 g
Lämminsavukirjolohta
1 kpl
(100 g) rucolaa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.7.2018
Muokattu: 9.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1959

468

40,5 g

6,0 g

8,0 g

3,3 g

2,0 g

18,8 g

1,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli