Sinappilohta ja makeita juureksia

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Makeat juurekset sopivat tujun sinappilohen kaveriksi. Voit väkevän dijon-sinapin sijaan valita myös miedompaa sinappia makusi mukaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glohi- tai kirjolohifileetä
suolaa
1/2 tlpippurisekoitusta
1 rklsitruunamehua

Kastike:

2 rkl(dijon) sinappia
2 dlkevytranskankermaa
1 kplruukku basilikaa
1/2 tlpippurisekoitusta

Juurekset:

4 kplporkkanaa
6 kplperunaa
150 gpalsternakkaa
150 glanttua
3/4 dloliiviöljyä
1/2 dlfariinisokeria
suolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille.

    MääräAinesosa
    4 kplporkkanaa
    6 kplperunaa
    150 glanttua
    150 gpalsternakkaa
  2. 2

    Sekoita keskenään öljy ja fariinisokeri. Kaada öljyseos juuresten päälle tasaisesti. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3/4 dloliiviöljyä
    1/2 dlfariinisokeria
    suolaa
  3. 3

    Laita lohi toisen uunipellin päälle. Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

    MääräAinesosa
    500 glohi- tai kirjolohifileetä
    suolaa
    1/2 tlpippurisekoitusta
    1 rklsitruunamehua
  4. 4

    Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, kaada tasaisesti lohen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 200 asteeseen (ja käytä kiertoilmaa). Siirrä juurekset uunin alatasolle ja lohi uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juurekset karamellisoituneita.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    2 dlkevytranskankermaa
    1/2 tlpippurisekoitusta
    2 rkl(dijon) sinappia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä