Sinappilohta ja makeita juureksia
30 min

Nappaa talteen!
Makeat juurekset sopivat tujun sinappilohen kaveriksi. Voit väkevän dijon-sinapin sijaan valita myös miedompaa sinappia makusi mukaan.
| 500 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| suolaa | |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| Kastike: | |
|---|---|
| 2 rkl | (dijon) sinappia |
| 2 dl | kevytranskankermaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| Juurekset: | |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 6 kpl | perunaa |
| 150 g | palsternakkaa |
| 150 g | lanttua |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| suolaa | |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille.
- 2.
Sekoita keskenään öljy ja fariinisokeri. Kaada öljyseos juuresten päälle tasaisesti. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia.
- 3.
Laita lohi toisen uunipellin päälle. Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- 4.
Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, kaada tasaisesti lohen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 200 asteeseen (ja käytä kiertoilmaa). Siirrä juurekset uunin alatasolle ja lohi uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juurekset karamellisoituneita.
Sinappilohta ja makeita juureksia
Makeat juurekset sopivat tujun sinappilohen kaveriksi. Voit väkevän dijon-sinapin sijaan valita myös miedompaa sinappia makusi mukaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | lohi- tai kirjolohifileetä |
| suolaa | |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Kastike: | |
| 2 rkl | (dijon) sinappia |
| 2 dl | kevytranskankermaa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
Juurekset: | |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 6 kpl | perunaa |
| 150 g | palsternakkaa |
| 150 g | lanttua |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| suolaa | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille.
Määrä Ainesosa 4 kpl porkkanaa 6 kpl perunaa 150 g lanttua 150 g palsternakkaa - 2
Sekoita keskenään öljy ja fariinisokeri. Kaada öljyseos juuresten päälle tasaisesti. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3/4 dl oliiviöljyä 1/2 dl fariinisokeria suolaa - 3
Laita lohi toisen uunipellin päälle. Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Määrä Ainesosa 500 g lohi- tai kirjolohifileetä suolaa 1/2 tl pippurisekoitusta 1 rkl sitruunamehua - 4
Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, kaada tasaisesti lohen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 200 asteeseen (ja käytä kiertoilmaa). Siirrä juurekset uunin alatasolle ja lohi uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juurekset karamellisoituneita.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa 2 dl kevytranskankermaa 1/2 tl pippurisekoitusta 2 rkl (dijon) sinappia
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























