Sinappilohta ja makeita juureksia - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinappilohta ja makeita juureksia

Sinappilohi ja makeat juurekset
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Makeat juurekset sopivat tujun sinappilohen kaveriksi. Voit väkevän dijon-sinapin sijaan valita myös miedompaa sinappia makusi mukaan.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
Suolaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta
1 rkl
Sitruunamehua

KASTIKE:

2 rkl
(dijon) sinappia
2 dl
Kevytranskankermaa
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta

JUUREKSET:

4 kpl
Porkkanaa
6 kpl
Perunaa
150 g
Palsternakkaa
150 g
Lanttua
3/4 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Fariinisokeria
Suolaa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille.

4 kpl
Porkkanaa
6 kpl
Perunaa
150 g
Lanttua
150 g
Palsternakkaa
2

Sekoita keskenään öljy ja fariinisokeri. Kaada öljyseos juuresten päälle tasaisesti. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia.

3/4 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Fariinisokeria
Suolaa
3

Laita lohi toisen uunipellin päälle. Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

500 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
Suolaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta
1 rkl
Sitruunamehua
4

Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, kaada tasaisesti lohen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 200 asteeseen (ja käytä kiertoilmaa). Siirrä juurekset uunin alatasolle ja lohi uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juurekset karamellisoituneita.

1 kpl
Ruukku basilikaa
2 dl
Kevytranskankermaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta
2 rkl
(dijon) sinappia
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 15.5.2019