Sinappilohta ja makeita juureksia - Yhteishyvä

Sinappilohta ja makeita juureksia

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
Suolaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta
1 rkl
Sitruunamehua

KASTIKE:

2 rkl
(dijon) sinappia
2 dl
Kevytranskankermaa
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta

JUUREKSET:

4 kpl
Porkkanaa
6 kpl
Perunaa
150 g
Palsternakkaa
150 g
Lanttua
3/4 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Fariinisokeria
Suolaa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita keskenään öljy ja fariinisokeri. Kaada öljyseos juuresten päälle tasaisesti. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia. Laita lohi toisen uunipellin päälle. Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, kaada tasaisesti lohen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 200 asteeseen (ja käytä kiertoilmaa). Siirrä juurekset uunin alatasolle ja lohi uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juurekset karamellisoituneita.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa