Sinappisilakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sinappisilakat

Sinappisilakat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat sinappiset silakkarullat valmistuvat helposti. Pyöräytä tillillä täytetyt silakkafileet uunivuokaan ja kaada päälle nopea sinappikastike. Hauduta uunisilakat hiljalleen meheviksi sinappisilakoiksi ja tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Ainekset

600 g
silakkafileitä
1/2 dl
Tillisilppua
1 tl
sitruunapippuria
1/2 tl
merisuolaa
1 dl
makeaa sinappia
1/2 dl
vettä
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä silakkafileet nahka alaspäin voipaperille. Hienonna tilli. Ripottele tilli, sitruunapippuri ja suola silakkafileille. Rullaa pyrstöstä alkaen ja lado vierekkäin matalaan uunivuokaan.

600 g
silakkafileitä
1/2 dl
Tillisilppua
1 tl
sitruunapippuria
1/2 tl
merisuolaa
2

Sekoita sinappi, vesi ja öljy pienessä kulhossa. Mausta seos valkopippurilla ja valuta kalojen päälle vuokaan.

1 dl
makeaa sinappia
1/2 dl
vettä
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
valkopippuria
3

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa silakkarullat lämpiminä tai kylminä.

Resepti:
Pirjo Muurinen, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 18.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1311

313

21,8 g

3,5 g

4,3 g

4,0 g

0,8 g

25,3 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Tillisilppua,

0,5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli