Sinappisilakat

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Maukkaat sinappiset silakkarullat valmistuvat helposti. Pyöräytä tillillä täytetyt silakkafileet uunivuokaan ja kaada päälle nopea sinappikastike. Hauduta uunisilakat hiljalleen meheviksi sinappisilakoiksi ja tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä
1/2 dlhienonnettua tilliä
1 tlsitruunapippuria
1/2 tlmerisuolaa
1 dlmakeaa sinappia
1/2 dlvettä
2 rklrypsiöljyä
1/4 tlvalkopippuria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Levitä silakkafileet nahka alaspäin voipaperille. Hienonna tilli. Ripottele tilli, sitruunapippuri ja suola silakkafileille. Rullaa pyrstöstä alkaen ja lado vierekkäin matalaan uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    600 gsilakkafileitä
    1/2 dlhienonnettua tilliä
    1 tlsitruunapippuria
    1/2 tlmerisuolaa
  2. 2

    Sekoita sinappi, vesi ja öljy pienessä kulhossa. Mausta seos valkopippurilla ja valuta kalojen päälle vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 dlmakeaa sinappia
    1/2 dlvettä
    2 rklrypsiöljyä
    1/4 tlvalkopippuria
  3. 3

    Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa silakkarullat lämpiminä tai kylminä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä