Sinappisilakkalaatikko

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gsilakkafileitä
suolaa
10 kplperunaa
3/10 kplmukulaselleriä
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
50 gpekonia
1/2 dlsilputtua tilliä
4 dlmaitoa
2 dlkermaa
2 kplkananmunaa
2 rklsinappia

Valmistus

  1. 1

    Mausta silakat suolalla. Kuori ja viipaloi perunat ja selleri. Leikkaa kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet ja pekoni hienoksi. Kuullota pienityt sipulit ja pekonit öljyssä pannulla. Voitele uunivuoka ja lado siihen ensin perunaviipaleita ja sitten kerroksittain silakat ja tillisilppu. Sekoita sinappi tilkkaan kermaa ja valele seos kalojen päälle. Peitä kalat sipuli-pekoniseoksella sekä selleri- ja perunaviipaleilla. Sekoita keskenään maito, kerma, kananmunat ja kaada seos vuoan päälle. Pane vuoan päälle halutessasi rasvanokareita ja paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmenneet.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä