Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinappisilakkalaatikko

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Silakkafileitä
Suolaa
10 kpl
Perunaa
3/10 kpl
Mukulaselleriä
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
50 g
Pekonia
1/2 dl
Silputtua tilliä
4 dl
Maitoa
2 dl
Kermaa
2 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Sinappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mausta silakat suolalla. Kuori ja viipaloi perunat ja selleri. Leikkaa kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet ja pekoni hienoksi. Kuullota pienityt sipulit ja pekonit öljyssä pannulla. Voitele uunivuoka ja lado siihen ensin perunaviipaleita ja sitten kerroksittain silakat ja tillisilppu. Sekoita sinappi tilkkaan kermaa ja valele seos kalojen päälle. Peitä kalat sipuli-pekoniseoksella sekä selleri- ja perunaviipaleilla. Sekoita keskenään maito, kerma, kananmunat ja kaada seos vuoan päälle. Pane vuoan päälle halutessasi rasvanokareita ja paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmenneet.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 3.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.