Valmiiksi maustetusta fileelankusta syntyy helposti texmex-versio, kun päällystät sen rouhituilla maissilastuilla ja cheddarjuustolla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(n. 1 kg) porsaan fileelankku
1 rklöljyä
1/2 kpl(à 200 g) maissilastuja
1 1/2 dlcheddarjuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Ota fileelankku huoneenlämpöön vähintään 1 tunti ennen grillaamista. Voit kypsentää lankun hiili- tai kaasugrillissä tai grilliparilalla.

    MääräAinesosa
    1 kpl(n. 1 kg) porsaan fileelankku
  2. 2

    Kuumenna grilli. Sivele lihan pintaan öljyä, jos käytät grilliparilaa. Murskaa maissilastut ja sekoita juustoraaste joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kpl(n. 1 kg) porsaan fileelankku
    1 rklöljyä
    1/2 kpl(à 200 g) maissilastuja
    1 1/2 dlcheddarjuustoraastetta
  3. 3

    Grillaa lihaa 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää sipsiseos pinnalle ja kypsennä fileelankkua 2–3 minuuttia epäsuorassa lämmössä grillissä tai 225-asteisessa uunissa. Paloittele annospaloiksi ja tarjoa esimerkiksi salaatin ja salsakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 dl Cheddarjuustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä