Sipuli-juustosämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sipuli-juustosämpylät

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta

Ainekset

3 kpl
Sipulia
1/2 dl
Vettä

taikina:

3 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
3 dl
Kaurahiutaleita
7 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Öljyä

voiteluun:

1 kpl
Kananmuna

pinnalle:

2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Pehmennä sipulit kattilassa pienessä vesimäärässä. Jätä jäähtymään. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, hiutaleet, sipulit ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa käsin tai koneella. Lisää öljy ja loput jauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se viipaleiksi. Nosta palat pellille ja kohota peitettynä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sämpylät 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.12.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.