Sipulimunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sipulimunakas

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

2 - 3 kpl
Sipulia
2 rkl
Voita
4 kpl
Munaa
4 rkl
Vettä
Ripaus suolaa ja valkopippuria
(ruohosipulisilppua)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit hyvin. Kuumenna voi munakaspannussa miedolla lämmöllä ja lisää siihen sipulisilppu. Hauduta ja sekoita kunnes sipuli on kauniin lakatun puun väristä ja pehmeää.Sekoita munat, vesi, suola ja sokeri haarukalla. Kaada seos tasaisesti pannuun sipulisilpun päälle ja lisää hiukan levyn lämpöä. Sekoita munakasta kerran haarukalla sen alkaessa hyytyä, mutta jätä se sitten rauhaan. Munakas on valmis noin neljän minuutin kuluttua, kun pohjassa on hiukan ruskeaa, mutta pinta on vielä kostean mehevä. Käännä munakas kahtia ja koristele ruohosipulisilpulla.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 3.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.