Sipulinen ohra-papusalaatti

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
1 dlrikottuja ohrasuurimoita
1 kplpunasipuli
1 kplpieni pala purjoa
1 kplruskeita säilykepapuja
2 kpltomaattia

Kastike:

1 kplvalkosipulin kynsi
3 rkloliiviöljyä
1 1/2 rklpunaviinietikkaa
1 tlsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1 tlkuivattua minttua
sokeria
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja suikaloi purjo. Valuta pavuista liemi ja huuhtele pavut. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Kuori ja murskaa kastiketta varten valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaatin joukkoon. Peitä salaatti kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Sekoita ennen tarjoamista. Tarjoa kahden hengen pääruokasalaattina tai useammalle lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025