Sipulinen ohra-papusalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sipulinen ohra-papusalaatti

???
Annokset
2
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Pieni pala purjoa
1 kpl
Ruskeita säilykepapuja
2 kpl
Tomaattia

KASTIKE:

1 kpl
Valkosipulin kynsi
3 rkl
Oliiviöljyä
1 1/2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattua minttua
Sokeria
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja suikaloi purjo. Valuta pavuista liemi ja huuhtele pavut. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Kuori ja murskaa kastiketta varten valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaatin joukkoon. Peitä salaatti kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Sekoita ennen tarjoamista. Tarjoa kahden hengen pääruokasalaattina tai useammalle lisäkkeenä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.5.2019