Sisilialaiset lohkoperunat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sisilialaiset lohkoperunat rosmariinilla ja chilillä

Sisilialaiset lohkoperunat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarjoa välimerelliseen tapaan maustettuja uuniperunoita broilerimurekkeen lisäkkeenä.

Ainekset

6 kpl
Uuniperunaa
4 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Punasipulia
1 kpl
Chili
15 kpl
Oliivia
4 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
1 tl
Hiutalesuolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Rosmariinia
3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja lohko perunat. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Silppua tomaatit. Levitä ainekset uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Kääntele sekaan öljy ja sitruunamehu. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

Tarjoile lohkoperunat broilerimurekkeen kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1685

403

28,2 g

4,0 g

27,5 g

2,7 g

6,5 g

5,0 g

6,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Chili,

1 tl Hiutalesuolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli