Sitruuna-marenki -naked cake
Ainekset
TÄYTE
Näin teet
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen. Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20–24 cm) leivinpaperilla. Halutessasi korkeamman kakun, paista pohja 20 cm vuoassa ja leikkaa reunoille leivinpaperista noin 3 cm vuoan reunaa korkeammat leivinpaperisuikaleet. Paista kakkupohja 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes pohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Anna vähän jäähtyä ja kumoa kakku.
Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljalleen poreilevan vesihaudekattilan päällä. Varmista ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta 10 minuuttia, kunnes seos lämpenee ja siitä tulee paksua ja kiiltävää. Ota kulho kattilan päältä ja vatkaa kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytetyn kulhon päällä, kunnes marenki jäähtyy.
Paloittele joukkoon pehmeä rasva ja lisää sitruunatahna. Vatkaa seosta muutama minuutti, jotta saat tasaisen kuorrutteen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jaa 3/4 täytteestä kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 35 g | 419 g |
Proteiinia | 5 g | 60 g |
Rasvaa | 12 g | 149 g |
Kuituja | 0 g | 5 g |
Energiaa kj | 1143 | 13716 |
Energiaa kcal | 273 | 3277 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta
1 dl Lemon curd- sitruunatahnaa
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 35 g | 419 g |
Proteiinia | 5 g | 60 g |
Rasvaa | 12 g | 149 g |
Kuituja | 0 g | 5 g |
Energiaa kj | 1143 | 13716 |
Energiaa kcal | 273 | 3277 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta
1 dl Lemon curd- sitruunatahnaa