Sitruuna-marenki -naked cake - Yhteishyvä

Sitruuna-marenki -naked cake

Sitruuna-marenki -naked cake
Annokset
12
Naked cake -kakussa kerrokset saavat kunnolla näkyä. Kakkupohja on hyvä leipoa edellisenä päivänä, jolloin sen leikkaaminen on helppoa.
Jaa Somessa

Ainekset

5 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE

2 kpl
Valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
150 g
Huoneenlämpöistä voita
1 dl
Lemon curd- sitruunatahnaa

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen. Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20–24 cm) leivinpaperilla. Halutessasi korkeamman kakun, paista pohja 20 cm vuoassa ja leikkaa reunoille leivinpaperista noin 3 cm vuoan reunaa korkeammat leivinpaperisuikaleet. Paista kakkupohja 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes pohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Anna vähän jäähtyä ja kumoa kakku.
Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljalleen poreilevan vesihaudekattilan päällä. Varmista ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta 10 minuuttia, kunnes seos lämpenee ja siitä tulee paksua ja kiiltävää. Ota kulho kattilan päältä ja vatkaa kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytetyn kulhon päällä, kunnes marenki jäähtyy.
Paloittele joukkoon pehmeä rasva ja lisää sitruunatahna. Vatkaa seosta muutama minuutti, jotta saat tasaisen kuorrutteen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jaa 3/4 täytteestä kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g419 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa12 g149 g
Kuituja0 g5 g
Energiaa kj1143 13716
Energiaa kcal273 3277

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 dl Lemon curd- sitruunatahnaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja35 g419 g
Proteiinia5 g60 g
Rasvaa12 g149 g
Kuituja0 g5 g
Energiaa kj1143 13716
Energiaa kcal273 3277

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 dl Lemon curd- sitruunatahnaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.