Sitruuna-marenki -naked cake

Nappaa talteen!
Sitruunainen nakukakku täytetään marengilla ja lemon curd -tahnalla. Naked cake -kakussa runsaat kerrokset saavat kunnolla näkyä ja koristelu on rento. Kakkupohjan voi leipoa edellisenä päivänä, jolloin sen leikkaaminen on helppoa.
| 5 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 150 g | huoneenlämpöistä voita |
| 100 g | (1 dl) lemon curd- sitruunatahnaa |
- 1.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen.
- 2.
Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20–24 cm) leivinpaperilla. Halutessasi korkeamman kakun, paista pohja 20 cm vuoassa ja leikkaa reunoille leivinpaperista noin 3 cm vuoan reunaa korkeammat leivinpaperisuikaleet. Paista kakkupohja 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes pohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Anna vähän jäähtyä ja kumoa kakku.
- 3.
Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljalleen poreilevan vesihaudekattilan päällä. Varmista ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta 10 minuuttia, kunnes seos lämpenee ja siitä tulee paksua ja kiiltävää. Ota kulho kattilan päältä ja vatkaa kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytetyn kulhon päällä, kunnes marenki jäähtyy.
- 4.
Paloittele joukkoon pehmeä rasva ja lisää sitruunatahna. Vatkaa seosta muutama minuutti, jotta saat tasaisen kuorrutteen.
- 5.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jaa 3/4 täytteestä kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.
Sitruunainen nakukakku täytetään marengilla ja lemon curd -tahnalla. Naked cake -kakussa runsaat kerrokset saavat kunnolla näkyä ja koristelu on rento. Kakkupohjan voi leipoa edellisenä päivänä, jolloin sen leikkaaminen on helppoa.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 2 kpl | valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 150 g | huoneenlämpöistä voita |
| 100 g | (1 dl) lemon curd- sitruunatahnaa |
Valmistus
- 1
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen.
Määrä Ainesosa 5 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20–24 cm) leivinpaperilla. Halutessasi korkeamman kakun, paista pohja 20 cm vuoassa ja leikkaa reunoille leivinpaperista noin 3 cm vuoan reunaa korkeammat leivinpaperisuikaleet. Paista kakkupohja 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes pohja on hieman irronnut vuoan reunoista. Anna vähän jäähtyä ja kumoa kakku.
- 3
Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljalleen poreilevan vesihaudekattilan päällä. Varmista ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa seosta 10 minuuttia, kunnes seos lämpenee ja siitä tulee paksua ja kiiltävää. Ota kulho kattilan päältä ja vatkaa kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytetyn kulhon päällä, kunnes marenki jäähtyy.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkuaista 1 1/2 dl sokeria - 4
Paloittele joukkoon pehmeä rasva ja lisää sitruunatahna. Vatkaa seosta muutama minuutti, jotta saat tasaisen kuorrutteen.
Määrä Ainesosa 150 g huoneenlämpöistä voita 100 g (1 dl) lemon curd- sitruunatahnaa - 5
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Jaa 3/4 täytteestä kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ravintosisältö
300
Energiaa kcal
1254
Energiaa kj
12,4 g
Rasvaa
7,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
30,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
300
Energiaa kcal
1254
Energiaa kj
12,4 g
Rasvaa
7,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,3 g
Hiilihydraatteja
30,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























