Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja

Nappaa talteen!
Labneh eli valutettu jogurtti sopii niin suolaisten kuin makeidenkin ruokien kanssa. Tässä jälkiruoassa se saa rinnalleen paistaen karamellisoituja nektariineja.
| Sitruunainen labneh | |
|---|---|
| 400 g | turkkilaista jogurttia |
| 3/10 tl | suolaa |
| 1 | sitruuna |
| Karamellisoidut nektariinit | |
| 6 kpl | kypsää nektariinia |
| 50 g | voita |
| 4 rkl | sokeria |
| muutama kierros vaniljatankoa myllystä | |
| Tarjoiluun | |
| 4 rkl | gluteenitonta granolaa (esim. paulúns) |
Levitä kylmällä vedellä kostutettu harsokangas siivilään. Sekoita suola jogurttiin ja kaada jogurtti siivilään. Pyöritä harsokangas napakaksi nyytiksi ja laita kulho siivilän alle. Anna valua vähintään 6 tuntia jääkaapissa. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita lopuksi raastettu sitruunankuori jogurttiin.
Valmista karamellisoidut nektariinit. Pese, puolita tai lohko hedelmät. Poista kivet.
Sulata voi pannulla. Lisää hedelmät ja paista muutama minuutti. Lisää sokeri ja anna sen sulaa. Sekoita. Mausta halutessasi jauhetulla vaniljatangolla.
Lusikoi labneh tarjoilulautasille. Lisää lämpimät nektariinit. Ripottele päälle granolaa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Labneh eli valutettu jogurtti sopii niin suolaisten kuin makeidenkin ruokien kanssa. Tässä jälkiruoassa se saa rinnalleen paistaen karamellisoituja nektariineja.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Sitruunainen labneh | |
| 400 g | turkkilaista jogurttia |
| 3/10 tl | suolaa |
| 1 | sitruuna |
Karamellisoidut nektariinit | |
| 6 kpl | kypsää nektariinia |
| 50 g | voita |
| 4 rkl | sokeria |
| muutama kierros vaniljatankoa myllystä | |
Tarjoiluun | |
| 4 rkl | gluteenitonta granolaa (esim. paulúns) |
Levitä kylmällä vedellä kostutettu harsokangas siivilään. Sekoita suola jogurttiin ja kaada jogurtti siivilään. Pyöritä harsokangas napakaksi nyytiksi ja laita kulho siivilän alle. Anna valua vähintään 6 tuntia jääkaapissa. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita lopuksi raastettu sitruunankuori jogurttiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3/10 tl | suolaa |
| 400 g | turkkilaista jogurttia |
| 1 | sitruuna |
Valmista karamellisoidut nektariinit. Pese, puolita tai lohko hedelmät. Poista kivet.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | kypsää nektariinia |
Sulata voi pannulla. Lisää hedelmät ja paista muutama minuutti. Lisää sokeri ja anna sen sulaa. Sekoita. Mausta halutessasi jauhetulla vaniljatangolla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 4 rkl | sokeria |
| muutama kierros vaniljatankoa myllystä |
Lusikoi labneh tarjoilulautasille. Lisää lämpimät nektariinit. Ripottele päälle granolaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 rkl | gluteenitonta granolaa (esim. paulúns) |
380
Energiaa kcal
1592
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
33,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
380
Energiaa kcal
1592
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
33,0 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli