Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen labneh ja karamellisoidut nektariinit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Labneh eli valutettu jogurtti sopii niin suolaisten kuin makeidenkin ruokien kanssa. Tässä jälkiruoassa se saa rinnalleen paistaen karamellisoituja nektariineja.

Ainekset

Sitruunainen labneh

400 g
turkkilaista jogurttia
3/10 tl
suolaa
1
sitruuna

Karamellisoidut nektariinit

6 kpl
kypsää nektariinia
50 g
voita
4 rkl
sokeria
muutama kierros vaniljatankoa myllystä

Tarjoiluun

4 rkl
gluteenitonta granolaa (esim. Paulúns)

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Levitä kylmällä vedellä kostutettu harsokangas siivilään. Sekoita suola jogurttiin ja kaada jogurtti siivilään. Pyöritä harsokangas napakaksi nyytiksi ja laita kulho siivilän alle. Anna valua vähintään 6 tuntia jääkaapissa. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita lopuksi raastettu sitruunankuori jogurttiin.

3/10 tl
suolaa
400 g
turkkilaista jogurttia
1
sitruuna
2

Valmista karamellisoidut nektariinit. Pese, puolita tai lohko hedelmät. Poista kivet.

6 kpl
kypsää nektariinia
3

Sulata voi pannulla. Lisää hedelmät ja paista muutama minuutti. Lisää sokeri ja anna sen sulaa. Sekoita. Mausta halutessasi jauhetulla vaniljatangolla.

50 g
voita
4 rkl
sokeria
muutama kierros vaniljatankoa myllystä
4

Lusikoi labneh tarjoilulautasille. Lisää lämpimät nektariinit. Ripottele päälle granolaa.

4 rkl
gluteenitonta granolaa (esim. Paulúns)
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.3.2019
|
Muokattu: 14.3.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

332

1388

22,0 g

13,8 g

24,3 g

21,0 g

4,5 g

7,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruuna,

4 rkl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli