Sitruunainen yrttivoibroileri

Nappaa talteen!
Valmista broileri Jamie Oliverin tapaan: työnnä broilerin nahan alle sitruunaviipaleita ja yrttivoita.
| 1 kpl | (1 ½ kg) broileri (pakaste) |
| 25 g | voita |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
- 1.
Sulata broileri jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Ota broileri ja voi huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi lintu kauttaaltaan, myös vatsaontelosta.
- 3.
Hienonna 4–6 oksaa kutakin yrttiä ja kuoritut valkosipulit. Sekoita ne voihin. Halkaise sitruuna pitkittäin. Viipaloi toinen puoli ja lohko toinen.
- 4.
Työnnä sormi broilerin nahan ja rintalihan väliin. Venytä varovasti, niin että tila hiukan suurenee. Levitä yrttivoi sormin rintalihan ja nahan väliin mahdollisimman tasaisesti. Työnnä voin päälle neljä sitruunaviipaletta.
- 5.
Täytä linnun vatsaontelo lopuilla yrteillä, sitruunalohkoilla ja laakerinlehdillä. Sido koivet yhteen paistinarulla.
- 6.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Sitruunainen yrttivoibroileri
Valmista broileri Jamie Oliverin tapaan: työnnä broilerin nahan alle sitruunaviipaleita ja yrttivoita.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (1 ½ kg) broileri (pakaste) |
| 25 g | voita |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
Valmistus
- 1
Sulata broileri jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl (1 ½ kg) broileri (pakaste) - 2
Ota broileri ja voi huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi lintu kauttaaltaan, myös vatsaontelosta.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Hienonna 4–6 oksaa kutakin yrttiä ja kuoritut valkosipulit. Sekoita ne voihin. Halkaise sitruuna pitkittäin. Viipaloi toinen puoli ja lohko toinen.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa 1/2 kpl ruukkua timjamia 1/2 kpl ruukkua persiljaa 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 25 g voita 1 kpl sitruuna - 4
Työnnä sormi broilerin nahan ja rintalihan väliin. Venytä varovasti, niin että tila hiukan suurenee. Levitä yrttivoi sormin rintalihan ja nahan väliin mahdollisimman tasaisesti. Työnnä voin päälle neljä sitruunaviipaletta.
- 5
Täytä linnun vatsaontelo lopuilla yrteillä, sitruunalohkoilla ja laakerinlehdillä. Sido koivet yhteen paistinarulla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua basilikaa 1/2 kpl ruukkua timjamia 1/2 kpl ruukkua persiljaa 1 kpl sitruuna 3 kpl laakerinlehteä - 6
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Ravintosisältö
382
Energiaa kcal
1599
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
382
Energiaa kcal
1599
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna, Ruukkua timjamia, Ruukkua persiljaa, Valkosipulinkynttä, Laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























