Sitruunainen yrttivoibroileri | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunainen yrttivoibroileri

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista broileri Jamie Oliverin tapaan: työnnä broilerin nahan alle sitruunaviipaleita ja yrttivoita.

Ainekset

1 kpl
(1 ½ kg) broileri (pakaste)
25 g
Voita
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
Ruukkua timjamia
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
3 kpl
Laakerinlehteä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata broileri jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
(1 ½ kg) broileri (pakaste)
2

Ota broileri ja voi huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi lintu kauttaaltaan, myös vatsaontelosta.

1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
3

Hienonna 4–6 oksaa kutakin yrttiä ja kuoritut valkosipulit. Sekoita ne voihin. Halkaise sitruuna pitkittäin. Viipaloi toinen puoli ja lohko toinen.

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1/2 kpl
Ruukkua timjamia
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
25 g
Voita
1 kpl
Sitruuna
4

Työnnä sormi broilerin nahan ja rintalihan väliin. Venytä varovasti, niin että tila hiukan suurenee. Levitä yrttivoi sormin rintalihan ja nahan väliin mahdollisimman tasaisesti. Työnnä voin päälle neljä sitruunaviipaletta.

5

Täytä linnun vatsaontelo lopuilla yrteillä, sitruunalohkoilla ja laakerinlehdillä. Sido koivet yhteen paistinarulla.

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1/2 kpl
Ruukkua timjamia
1/2 kpl
Ruukkua persiljaa
1 kpl
Sitruuna
3 kpl
Laakerinlehteä
6

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1599

382

26,5 g

9,5 g

0,3 g

0,3 g

0,5 g

35,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria rouhittuna,

Ruukkua timjamia,

Ruukkua persiljaa,

Valkosipulinkynttä,

Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli