Sitruunainen yrttivoibroileri

Valmista broileri Jamie Oliverin tapaan: työnnä broilerin nahan alle sitruunaviipaleita ja yrttivoita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(1 ½ kg) broileri (pakaste)
25 gvoita
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplruukkua timjamia
1/2 kplruukkua persiljaa
1/2 kplruukkua basilikaa
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna
3 kpllaakerinlehteä

Valmistus

  1. 1

    Sulata broileri jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    1 kpl(1 ½ kg) broileri (pakaste)
  2. 2

    Ota broileri ja voi huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi lintu kauttaaltaan, myös vatsaontelosta.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Hienonna 4–6 oksaa kutakin yrttiä ja kuoritut valkosipulit. Sekoita ne voihin. Halkaise sitruuna pitkittäin. Viipaloi toinen puoli ja lohko toinen.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa
    1/2 kplruukkua timjamia
    1/2 kplruukkua persiljaa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    25 gvoita
    1 kplsitruuna
  4. 4

    Työnnä sormi broilerin nahan ja rintalihan väliin. Venytä varovasti, niin että tila hiukan suurenee. Levitä yrttivoi sormin rintalihan ja nahan väliin mahdollisimman tasaisesti. Työnnä voin päälle neljä sitruunaviipaletta.

  5. 5

    Täytä linnun vatsaontelo lopuilla yrteillä, sitruunalohkoilla ja laakerinlehdillä. Sido koivet yhteen paistinarulla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua basilikaa
    1/2 kplruukkua timjamia
    1/2 kplruukkua persiljaa
    1 kplsitruuna
    3 kpllaakerinlehteä
  6. 6

    Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria rouhittuna, Ruukkua timjamia, Ruukkua persiljaa, Valkosipulinkynttä, Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä