Sitruunaiset rahkamunkit
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hurmaavien rahkamunkkien yllätyksenä on pehmeä, vaniljan ja sitruunan makuinen rahkasydän. Paista iso kasa pyöreitä munkkeja ja pursota täyte munkkien sisälle.
| 75 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (0,5 pkt) tuorehiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | maitorahkaa |
| 1 kpl | sitruunan kuori |
| 4 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
| sokeria pinnalle | |
- 1.
Lusikoi täytteen rahka suodatinpussiin valumaan.
- 2.
Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä ja vaivaa taikina notkeaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- 3.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi. Pyörittele taikinasta 20 pullaa ja kohota niitä liinalla peitettynä 20 minuuttia.
- 4.
Valmista täyte. Pese sitruuna ja raasta kuori. Kumoa valutettu rahka kulhoon. Sekoita loput täytteen ainekset rahkaan. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on kapeakärkinen tylla.
- 5.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn kuumuutta leipäpalalla. Öljy on sopivan lämpöistä, kun leipä ruskistuu kauniisti noin minuutissa. Paista munkit öljyssä muutama kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Valuta talouspaperilla.
- 6.
Pursota täyte munkkien sisälle painamalla tylla munkin keskelle. Sokeroi munkit.
Sitruunaiset rahkamunkit
Hurmaavien rahkamunkkien yllätyksenä on pehmeä, vaniljan ja sitruunan makuinen rahkasydän. Paista iso kasa pyöreitä munkkeja ja pursota täyte munkkien sisälle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (0,5 pkt) tuorehiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 1/2 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 200 g | maitorahkaa |
| 1 kpl | sitruunan kuori |
| 4 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä paistamiseen | |
| sokeria pinnalle | |
Valmistus
- 1
Lusikoi täytteen rahka suodatinpussiin valumaan.
Määrä Ainesosa 200 g maitorahkaa - 2
Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä ja vaivaa taikina notkeaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia 2 1/2 dl maitoa 25 g (0,5 pkt) tuorehiivaa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 6 1/2 dl vehnäjauhoja - 3
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi. Pyörittele taikinasta 20 pullaa ja kohota niitä liinalla peitettynä 20 minuuttia.
- 4
Valmista täyte. Pese sitruuna ja raasta kuori. Kumoa valutettu rahka kulhoon. Sekoita loput täytteen ainekset rahkaan. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on kapeakärkinen tylla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruunan kuori 200 g maitorahkaa 4 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 5
Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn kuumuutta leipäpalalla. Öljy on sopivan lämpöistä, kun leipä ruskistuu kauniisti noin minuutissa. Paista munkit öljyssä muutama kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Valuta talouspaperilla.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä paistamiseen - 6
Pursota täyte munkkien sisälle painamalla tylla munkin keskelle. Sokeroi munkit.
Määrä Ainesosa sokeria pinnalle
Ravintosisältö
124
Energiaa kcal
517
Energiaa kj
3,6 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,4 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
124
Energiaa kcal
517
Energiaa kj
3,6 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,4 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl sitruunan kuori, rypsiöljyä paistamiseen, sokeria pinnalle.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























