Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunaiset rahkamunkit

Sitruunaiset rahkamunkit

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Pursota paistotuoreisiin munkkeihin pehmeä, vaniljan ja sitruunan makuinen rahkasydän. Herkuttele rahkamunkit kahvin kanssa ja paista iso kasa pyöreitä munkkeja vappusiman kaveriksi.

Ruokavaliot

Ainekset

75 g
margariinia
2 1/2 dl
maitoa
25 g
(0,5 pkt) tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
6 1/2 dl
vehnäjauhoja

täyte

200 g
maitorahkaa
1 kpl
sitruunan kuori
4 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen
sokeria pinnalle

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lusikoi täytteen rahka suodatinpussiin valumaan.

200 g
maitorahkaa
2

Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä ja vaivaa taikina notkeaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

75 g
margariinia
2 1/2 dl
maitoa
25 g
(0,5 pkt) tuorehiivaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
6 1/2 dl
vehnäjauhoja
3

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi. Pyörittele taikinasta 20 pullaa ja kohota niitä liinalla peitettynä 20 minuuttia.

4

Valmista täyte. Pese sitruuna ja raasta kuori. Kumoa valutettu rahka kulhoon. Sekoita loput täytteen ainekset rahkaan. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on kapeakärkinen tylla.

1 kpl
sitruunan kuori
200 g
maitorahkaa
4 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
5

Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn kuumuutta leipäpalalla. Öljy on sopivan lämpöistä, kun leipä ruskistuu kauniisti noin minuutissa. Paista munkit öljyssä muutama kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Valuta talouspaperilla.

rypsiöljyä paistamiseen
6

Pursota täyte munkkien sisälle. Sokeroi munkit.

sokeria pinnalle
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.3.2008
Muokattu: 12.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

124

517

3,6 g

1,4 g

18,4 g

8,0 g

1,1 g

3,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl sitruunan kuori,

rypsiöljyä paistamiseen,

sokeria pinnalle.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli