Sitruunaiset rahkamunkit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset rahkamunkit

???
Kappaleita
20
Ruokavalio
Täytä munkit sitruunaisella rahkatäytteellä.
Jaa Somessa

Ainekset

75 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
6 1/2 dl
Vehnäjauhoja
Rypsiöljyä paistamiseen

RAHKATÄYTE:

200 g
Maitorahkaa
2 tl
Sitruunan kuorta
4 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

PINNALLE

Sokeria

Näin teet

1

Valuta rahka suodatinpussissa kuivaksi taikinan teon ajan. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37 astetta). Ota kattila pois liedeltä ja kaada neste kulhoon. Murenna ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta pullia, kohota niitä noin 20 minuuttia liinalla peitettynä.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuorta. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kuumenna öljy valurautapadassa 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kokeile rasvan kuumuutta leipäpalalla: sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa. Varo kuumaa rasvaa ja pidä erityisesti huolta, ettei vettä joudu rasvan sekaan.

Paista munkit muutama kerrallaan, käännä paiston puolivälissä. Valuta munkit talouspaperin päällä.

Täytä munkit rahkatäytteellä kapeakärkisellä pursottimella. Sokeroi sen jälkeen paperipussissa tai lautasella.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 22.3.2008
Muokattu: 15.5.2019