Lusikoi täytteen rahka suodatinpussiin valumaan.
Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä ja vaivaa taikina notkeaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi. Pyörittele taikinasta 20 pullaa ja kohota niitä liinalla peitettynä 20 minuuttia.
Valmista täyte. Pese sitruuna ja raasta kuori. Kumoa valutettu rahka kulhoon. Sekoita loput täytteen ainekset rahkaan. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on kapeakärkinen tylla.
Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn kuumuutta leipäpalalla. Öljy on sopivan lämpöistä, kun leipä ruskistuu kauniisti noin minuutissa. Paista munkit öljyssä muutama kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Valuta talouspaperilla.
Pursota täyte munkkien sisälle. Sokeroi munkit.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
517
124
3,6 g
1,4 g
18,4 g
8,0 g
1,1 g
3,5 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl sitruunan kuori,
rypsiöljyä paistamiseen,
sokeria pinnalle.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli