Sitruunaiset rahkamunkit

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Hurmaavien rahkamunkkien yllätyksenä on pehmeä, vaniljan ja sitruunan makuinen rahkasydän. Paista iso kasa pyöreitä munkkeja ja pursota täyte munkkien sisälle.

Ainekset

MääräAinesosa
75 gmargariinia
2 1/2 dlmaitoa
25 g(0,5 pkt) tuorehiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
6 1/2 dlvehnäjauhoja

Täyte

200 gmaitorahkaa
1 kplsitruunan kuori
4 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen
sokeria pinnalle

Valmistus

  1. 1

    Lusikoi täytteen rahka suodatinpussiin valumaan.

    MääräAinesosa
    200 gmaitorahkaa
  2. 2

    Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan erissä ja vaivaa taikina notkeaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(0,5 pkt) tuorehiivaa
    1 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    6 1/2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi. Pyörittele taikinasta 20 pullaa ja kohota niitä liinalla peitettynä 20 minuuttia.

  4. 4

    Valmista täyte. Pese sitruuna ja raasta kuori. Kumoa valutettu rahka kulhoon. Sekoita loput täytteen ainekset rahkaan. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on kapeakärkinen tylla.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruunan kuori
    200 gmaitorahkaa
    4 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit kokeilla öljyn kuumuutta leipäpalalla. Öljy on sopivan lämpöistä, kun leipä ruskistuu kauniisti noin minuutissa. Paista munkit öljyssä muutama kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Valuta talouspaperilla.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä paistamiseen
  6. 6

    Pursota täyte munkkien sisälle painamalla tylla munkin keskelle. Sokeroi munkit.

    MääräAinesosa
    sokeria pinnalle

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl sitruunan kuori, rypsiöljyä paistamiseen, sokeria pinnalle.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 21.10.2025

Samankaltaisia reseptejä