Sitruunakääretorttu
30 min

Nappaa talteen!
Sitruunarahka ja hasselpähkinärouhe tekevät kääretortusta mehevän. Nauti sitruunakääretortun kanssa kupillinen kahvia tai teetä.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeri |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| Väliin ja pinnalle | |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 kpl | sitruunarahkaa (200 g) |
| 3 rkl | tomusokeria |
| 4 rkl | hasselpähkinärouhetta |
- 1.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi.
- 2.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
- 3.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä loppu täyte tortun päälle ja ripottele pähkinärouhetta.
Sitruunakääretorttu
Sitruunarahka ja hasselpähkinärouhe tekevät kääretortusta mehevän. Nauti sitruunakääretortun kanssa kupillinen kahvia tai teetä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeri |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | sitruunan raastettu kuori |
Väliin ja pinnalle | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 kpl | sitruunarahkaa (200 g) |
| 3 rkl | tomusokeria |
| 4 rkl | hasselpähkinärouhetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi.
- 2
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
- 3
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä loppu täyte tortun päälle ja ripottele pähkinärouhetta.
Ravintosisältö
261
Energiaa kcal
1093
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
19,7 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
261
Energiaa kcal
1093
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
6,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,3 g
Hiilihydraatteja
19,7 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Sitruunan raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























