Sitruunakääretorttu

Arvostele resepti
10 Annosta

30 min

Sitruunarahka ja hasselpähkinärouhe tekevät kääretortusta mehevän. Nauti sitruunakääretortun kanssa kupillinen kahvia tai teetä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeri
1 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 kplsitruunan raastettu kuori

Väliin ja pinnalle

2 dlkuohukermaa
1 kplsitruunarahkaa (200 g)
3 rkltomusokeria
4 rklhasselpähkinärouhetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi.

  2. 2

    Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

  3. 3

    Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä loppu täyte tortun päälle ja ripottele pähkinärouhetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä